Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

10. March '18 14:30 by Jørli Petersen

Frit valg på grøn hylde

Hyundai Kona Electric bliver Hyundais el-bil nummer to. Det bliver også den første hvor man kan vælge model efter behov, den lille til lidt bykørsel og model stor med noget bedre rækkevidde.

Hyundai breder valget af grønne modeller ud på biludstillingen i Geneve. Ioniq har længe været kendt som fuldt elektrisk model, nu følger endnu en el-bil fra koreanerne. Den nye Kona, som Hyundai ynder at kalde SUV, er ved at være klar som el-bil, men årstallet hedder 2019, før bilen ventes klar til salg.

Det opsigtsvækkende ved ny Kona Electric er valgmuligheder på den elektriske hylde. Som det er tilfælde med almindelig Kona, kan man vælge motorstørrelse, blandt el-biler betyder det, at man kan vælge både motorkraft og nok så vigtigt, – rækkevidde op til 470 km for Kona electric, hvilket igen vil sige størrelse på batteripakken, og vælger man den store Kona Electric, skal man være forberedt på en både tungere og noget dyrere bil, for rækkevidde for el-biler har stadig sin pris.

Hyundais viser opladning med induktion. Pladen under bilens front  giver opladning, og inde i bilen ligger mobiltelefonen på en tilsvarende mindre plade, og lader uden kabel.

Det samme gælder den næste grønne Hyundai. Den meget nye Nexo har været vist før, men her er der ingen begrænsninger på rækkevidde, Nexo kører omkring 800 km på en tankfuld brint, – og Nexo er Hyundais første brintbil, der er bygget som ren brintbil.

Hyundai Nexo bygger på de erfaringer, som mærket har indhentet med brintbilen iX35, der var den første brintbil på de danske veje, hvor der allerede nu er et meget veludbygget net af tankstationer med brint. Nexo er også efterfølger til iX35’s brintversion, og den lille krølle på bilens hale, er bilens navn, der er den internationale skrivemåde for Nexø, og bilens navn er en slags hyldest til Bornholms målsætning om at blive en CO-2 neutral ø i 2015.

Hyundai Nexo kommer til salg i Danmark i 2019.

Hyundai Bornholm/Nexø eller Nexo, er Hyundais første bil der er bygget som 100 procent brintbil.

To brinttanke er placeret foran bilens bagaksel. De to tanke giver en rækkevidde i nærheden af 800 km.

Hyundai Nexo eller Nexø, er Hyundais brintbil nummer to, I 2019 afløser den iX35 model brint.

Pin It on Pinterest