Frontera gange to
Det har ikke skortet på trusler fra Opel, men nu er bilen endelig blevet en realitet, og der er tyske priser på den nye Frontera, der adskiller sig en del fra forgængeren.
Ny Frontera er først og fremmest en ellert. Men hvilken el-bil. Standard Fontera på el er ikke nærmere defineret, når det gælder motor og batteripakke, men der er en vigtig oplysning fra Opel, en oplysning der siger, at rækkevidden på en standard Frontera er 300 km. 300 km????
Det sætter en alvorlig begrænsning på bilens brug, og at se en standard Fontera styre ud på den tyske motorvej fra Opel fabrikken og sætte kurs mod noget så nærliggende som Frankfurt, tager at alvorligt indhug i batteriets kapacitet, især hvis vi taler kørsel om vinteren, men så er da lidt heldigt, at Opel også sender en såkaldt Long-Range på markedet, en bil med rækkevidde på 400 km, og når man læner sig tilbage og ser på de tal for en helt ny europæisk ellert, er det ikke så mystisk, at mulige købere til el-biler kikker på noget Tesla eller noget kineser-dyt.
Priserne på en standard Fontera ellert er 29.000 Euro. Det svarer til 220.000 kr, hvilket i sig selv er et voldsomt plus, men hertil skal lægges dansk moms og mulige afgifter, så prisen er ikke endelig i danske kroner, og indtil videre er der ingen planer om at sætte en startdato på Frontera i det danske Opel modelprogram.
Den store lettelse for mere almindelige bilister vil være, at ny Frontera også kommer som en mild-hybrid. Oversat til almindelig dansk betyder det, at der er en benzinmotor i motorrummet. Den mindste model 48 V mild-hybrid kan klare op til 100 HK, hvis der er fuld gas på den 28 hestes elmotor, men der er også en større model med 136 HK i støbeskeen. Motoren er i begge tilfælde den 1,2 liters 3-benede vi kender fra en lang række biler fra Stellantis. (Peugeot, Citoren m.v.)
Basis Frontera med 100 HK koster i Tyskland 24.000 Euro, det er sådan cirka 180.000 kr, og her har du forklaringen på, hvorfor det går så skidt med at sælge ellerter i Tyskland. Man sparer 40.000 kr, og får samtidig en bil, der kan køre betydeligt længere end 300 km, før der igen skal tankes, og så er det lige så hurtigt at tanke en benzinbil, som det i gamle dage tog at handler i hedengangne Fakta. Sådan rundt regnet fem minutter.
Som tidligere nævnt, – der er ingen planer for Danmark og ny Frontera, der ikke er så stor, som den tidligere model Frontera.