Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

17. September '20 19:40 by Jørli Petersen

Fuldt program

Ny Hyundai Tuson er klar til salg sidst på året, mens det er de traditionelle biler der kommer først.

Næsten. Med det lille forbehold til overskriften, har vi givet en meget præcis beskrivelse af det nye Hyundai Tuscon program. De første eksemplarer af ny Tuscon kommer til landet allerede i år, det vil sige til kendte afgifter og forudsigelige priser, mens resten af det ganske omfattende program først dukker op i 2021, og desværre for Hyundai, er det de højaktuelle plug-in udgaver foruden Tuscon med klassisk hybrid, der må vente til nye tider.

Nye tider i denne forbindelse betyder ikke blot et nyt år, det er også en tid med nye afgifter, og dermed en mere ukendt popularitet til typen af biler, der har betegnelsen plug-in hybrid.

Tilbage til det indledende forbehold. Når vi antyder der mangler en enkelt variant af Tuscon, er det en 100 procent elektrisk Tuscon, og når vi især lægger mærke til den manglende el-Tuscon, er det fordi Hyundai gør et stort nummer ud af deres el-biler.

Ny Tuscon blander sig i den populære størrelse, hvor Nissan Qashqai er den mest solgte model.

Selve nyheden Tuscon er en ægte nyhed. Der er tale om en gennemgribende ny model, og vi lægger i høj grad mærke til det nye design, der er skapt på flere måder, men også iøjnefaldende og med tydelige designelementer fra Hyundais brintbil, som stadig er den eneste helt ægte fuel-cell bil på markedet, som alle med den rette størrelse tegnebog, kan købe hos den lokale Hyundai forhandler.

Med ny Tuscon melder Hyundais sig ind i den designskole, der hylder de skarpe kanter. Man kan kalde det for ”biler med kant”. Den modsatte designskole er som ordet antyder helt anderledes, og den er blevet ekstra tydelig med den nye Mercedes S-klasse, hvor der snart sagt ikke er et eneste fremspring på bilen, – alt er runde, venlige former.

Ser vi på størrelsen af ny Tuscon er der ingen overraskelser. Ny Tuscon er en anelse større end den nuværende Tuscon, vi har fået oplyst, at ny Tuscon har en akselafstand på 268 cm, totallængden er 450 cm, og på den måde har vi fået placeret Tuscon i landskabet og udpeget bilens konkurrenter.

Kabinen er nydesignet med store skærme og betjeningsknapper, som måske ikke er rigtige knapper.

Motormæssigt har vi allerede oplyst om fuldt program. Det betyder benzin og diesel, men det er også mild-hybrid, som ikke er nærmere beskrevet, og til næste år kommer så de sidste udgaver af Tuscon, klassisk hybrid med både 2- og 4-hjulstræk og plug-in hybrid, som selvfølgelig har træk på alle fire hjul.

Topudgaven bliver Tuscon Plug-In hybrid med 265 HK, og er man til mere traditionelle typer SUV i mellemstørrelse, skulle der være det Hyundai kalder for et større udvalg af benzin- og dieselmotorer.

Hyundais nye design har kant. Skarpe kanter hele vejen rundt, og man er langt fra alene om at designe biler på den måde.

Pin It on Pinterest