Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

18. November '17 16:32 by Jørli Petersen

Fuldt SUV-hus

Volvos topsælgere hedder noget med XC, så hvorfor ikke også lave en XC40, som bliver mærkets mindste.

Den tredje Volvo med X forrest i modelbetegnelsen er netop sat i produktion på Volvos fabrik i Gent, Belgien. Den mindste Volvo XC40 kommer selvfølgelig først til Sverige, men så snart jul og nytår har lagt sig, og de mest forgyldte nytårsfortsætter er glemt, kommer den mindste Volvo – SUV til Danmark, og selv om den har 40 i modelnavnet, er det forkert at tro, at der er tale om en lille bil.

Hvis man bare tænker Volvo 40 og giver den lidt ekstra højde i tankerne, er man helt på vildspor, XC40 er 443 cm. lang, den er 183 cm bred målt uden spejle, akselafstanden er 270 cm og kørevægten ligger lige omkring de 1700 kg, alt efter valg af motor og udstyr.

Til gengæld er designet meget forudsigeligt. Den nye XC40 ligner sine større brødre XC60 og 90, og når man ser bilerne lige efter hinanden på samme udstilling, er det svært at se forskel, mens kabinen i den nye ”lille” Volvo er en meget let udvikling af det vi også kender fra XC60 og 90.

Designet på XC40 er nøjagtigt som vi kender det fra de større XC60 og 90. Ny XC40 er mest sin egen når man ser den bagfra.

XC40 præsenteres som en typisk Volvo. Man starter fra toppen af modelprogrammet og venter lidt med de mindre modeller.

De to første XC40 er T5 opg D4, begge med træk på alle hjul. Oversat til dansk betyder det en benzinmodel med 247 HK og en diesel med 190 HK, og begge versioner er udstyret med Volvos 8-trins automatgear.

Vi kan også oplyse forbrugstal på knap 14 og 20 km/l, selvfølgelig med fleste kilometer per liter for dieselmodellen, begge motorer er lige så selvfølgeligt 2-liters med forskellig udrustning af samme motorblok, og selv om bilen først er i Danmark i uge 5 2018, er Volvo allerede klar med priser på introduktionsmodellen, der har fået tilnavnet First Mover.

Denne XC40 First Mover har stor gavn af de nye lavere afgifter på biler, prisen er sat til 455- og 490.000 kr, diesel er billigst, og med i det meget omfangsrige udstyr er blandt andet læderstue, metallak – selv måtter i bilen er standardudstyr.

De første modeller er typisk for Volvo med topmotorer og topudstyr. Hjulstørrelsen er også udsat for frit valg, så længe man kan holde sig under 21 tommer.

Volvo XC40 er slet ikke så lille som man fristes til at tro, når man ser på modelnavnet 40, men priserne har haft stor glæde af de nye afgifter.

Pin It on Pinterest