Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

19. October '16 13:58 by Jørli Petersen

Futtog må ikke forstyres

På en flere kilometer lang strækning langs motorvejen ved Ølby, bliver der brændt millioner af til et ny støjværn.

På en flere kilometer lang strækning langs motorvejen ved Ølby, bliver der brændt millioner af til et nyt støjværn.

Køge Bugt med tilhørende motorvej, er et trafikalt kaos mange danske bilister kender, men også et sted, hvor tusindvis af mennesker spilder tiden hver eneste dag med konstante vejarbejder, som tilsyneladende ikke har nogen ende.

Når et projekt ser ud til at være færdigt, opfinder man hurtigt noget nyt, så man kan fortsætte med afspærringer og kilometerlange køer, men seneste påfund på kanten af motorvejen ved Ølby, må hører til de mest bizare i motorvejenes historie.

De mange millioner til ny støjskærm skal holde motorvejsstøjen væk fra ..... et grønt område og en ny banelinie.

De mange millioner til ny støjskærm skal holde motorvejsstøjen væk fra ….. et grønt område og en ny banelinie.

På en strækning over flere kilometer, er Vejdirektoratet, – eller er det Banedanmark – ved at opsætte et støjværn langs motorvejens østlige del.

Pænt og nydeligt, mange meter højt, og mange en frk. Hansen og hr. Nielsen må kaste lange misundelige blikke til det nye støjværn, hvis formål selvfølgelig er, at begrænse al generende støj fra motorvejen.

Men nu kommer det totalt groteske. Hvad er der på den anden side af det nye støjværn?

Det alt andet end logiske svar er: Et stykke med bart og en ny banelinie ….!!!!!

En banelinie???

Det ligner nyeste påhit i jernbanens historie, at blive skærmet for grimme lyde fra den motorvej, der ligger i umiddelbar nærhed af den nye jernbanelinie.

Er det mon en del af jernbaneforliget? Har det noget at gøre med fremtidig timedrift mellem de største danske byer? Kører fremtidens futtog bedre og mere præcist, hvis de bliver skærmet for uvedkommende trafikstøj fra en motorvej?

Eller er det et påhit fra SF’s futtogsglade formand, – også kendt som Pia Futtog???

Når der er et stykke med bart mellem motorvejen og de nye jernbanespor, ligner det endnu et voldsomt pengespild fra Vejdirektoratet.

For kort tid siden brugte man 1,1 million kroner i forbindelse med overklipning af en rød silkesnor ved Silkeborg, nu brænder man et ukendt antal millioner af langs en motorvej, ene og alene for at beskytte forbipasserende godstog m.v. for unødvendig støjpåvirkning.

Sidste spørgsmål: Hvor kunne dette støjværn have haft en mere gavnlig virkning, hvis ikke man havde brændt pengene af ved Ølby?

Der er med garanti støjplagede områder, som er meget misundelige på den fremtidig jernbane langs Køge Bugt Motorvejen.

På billedet man kan lige skimte de nye elledning over banelinien. Hvis mennesker skulle beskyttes mod støj, ville det være mere logisk, at opsætte et støjværn på den anden side banelinien.

På billedet man kan lige skimte den nye elledning over banelinien. Hvis mennesker skulle beskyttes mod støj, ville det være mere logisk, at opsætte et støjværn på den anden side banelinien.

Pin It on Pinterest