Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

31. August '16 08:26 by Jørli Petersen

Gemte kvaliteter

Suzuki Baleno er meget forskellig fra 90'ernes bil med samme navn. Ny Baleno er bygget på en helt ny platform, selv om det er fristende at tro, at det er Swift bunden, der bare er forlænget med ni centimeter.

Suzuki Baleno er meget forskellig fra 90’ernes bil med samme navn. Ny Baleno er bygget på en helt ny platform, selv om det er fristende at tro, at det bare er Swift bunden, der er forlænget med ni centimeter.

Suzuki Baleno i helt nyt dress er meget forskellig fra den Baleno, der opnåede en vis popularitet i 1990’erne, men har været ude af Suzukis program i en årrække. Dengang havde Baleno især succes som stationcar, hvor bilen i dag er den en 5-dørs hatch-back, og der er ikke udsigt til nogen ny Baleno stationcar.

Konkurrenterne er biler som Peugeot 208, Citroen C3, Kia Rio, Ford Fiesta og mange flere, og her udmærker Baleno sig på flere punkter.

Først er Baleno en bil der holder til i den gunstige ende af prisskalaen. Billigste Baleno koster 135.000 kr, og det er ikke forkert at tænke Suzuki Swift, når man går meget tæt på den nye Baleno. Suzuki Baleno er bygget på en ny platform, men det er selvfølgelig fristende, at mene, at det er swiftbunden, der bare er forlænget.

Sammenligningen hedder ni centimeter længere akselafstand i forhold til Swift, Baleno er 15 cm længere i udvendige mål, og den 5-dørs Baleno har overraskende god plads indendørs.

Lad os bare kalde Baleno jævnt kedelig indendørs. Til gengæld er der rigtig god plads og pæn siddehøjde overalt i bilen.

Lad os bare kalde Baleno for jævnt kedelig indendørs. Til gengæld er der rigtig god plads og pæn siddehøjde overalt i bilen.

Den klassiske ”sidde bag sig selv” øvelse klarer Baleno med vejende faner, der er også god plads i bagagerummet, og når vi går tæt på teknikken, er Baleno stort set identisk med Suzuki Swift.

Motorer, gearkasse, hjulophæng er direkte genbrug, forskellen hedder opsætning eller det eksperter kalder for afstemning, der er lidt forskel på fjedre og dæmpere, og her er Baleno lidt blødere afstemt end Swift. Afstemt til mere komfortabel familiekørsel.

Lav egenvægt

En anden ting der undrer handler om udvikling og tid. Selv om Baleno er større, er den en del lettere end Swift, den køreklare vægt for Baleno er 960 kg, og køreklar vægt er incl. fører og brændstof. Det betyder, at bilens egenvægt ligger omkring 850 kg, som er en meget lav vægt for en moderne 5-dørs hatch-back, og lav vægt giver helt åbenlyse fordele når det gælder forbrug.

Baleno kommer ikke som diesel, og med et ECE-snit på 23,8 km/l i officielt forbrug, er det også svært at se fordelen ved en diesel i programmet, selv om vi ikke kom i bare nogenlunde rimelig nærhed af det officielle forbrug i testperioden. Alligevel vil vi godt kalde Baleno for økonomisk.

Den lave vægt er også med til at give en pæn tophastighed på opgivne 180 km/t. Vi har ikke efterprøvet muligheden, og 180 km/t lyder heller ikke som den ideelle rejsehastighed for en fuldt lastet Baleno, som klarer sig pænt med standardmotoren, der lægger 90 HK.

Underlige løsninger

Suzuki har gennem tiden overrasket med underlige tekniske løsninger, som er vanskelige at gennemskue. Baleno i basisudgave har det Suzuki kalder dual-jet motor. En klassisk indsprøjtningsmotor med to dyser i stedet for en til hver cylinder, og Suzuki påstår, at de to dyser i stedet for en enkelt, er forklaringen på bilens gode (læs lave) forbrugstal.

Balenos nærmeste konkurrenter hedder 208, Fiesta m.v., og så skal bilen selvfølgelig have plads til bagage, og Baleno ligger pænt i midten med praktisk plads.

Balenos nærmeste konkurrenter hedder 208, Fiesta m.v., og så skal bilen selvfølgelig have plads til bagage. Her ligger Baleno pænt i midten.

Vi har lidt svært ved at købe den udlægning. Hvis to dyser betød endnu flere kilometer på en liter benzin, ville andre bilfabrikker sikkert have kopieret den fidus.

Vi må også tilstå, at vi godt kan se en Baleno med kraftigere motor, den findes rent faktisk i Suzukis modelprogram, men den skal samtidig have en noget opstrammet undervogn, en skarpere styring og så er det logisk også at se på bilens hjul- og dækmontering, og bag alt det, gemmer sig en eller anden form for anerkendelse af bilens potentiale.

Suzuki Baleno er reelt en bedre bil end den fås i standardudgave. En Baleno i en form for GTI-trim kunne være festlig, for 1,2 motoren med de mange dyser og 90 HK er en ganske god hverdagsmotor. Den fornærmer ikke nogen, det samme kan man sige om den 5-trins gearkasse, pladsforhold og alt det praktiske er også godkendt, så der er et pænt Ok til selve bilen, som er meget bedre end Suzuki har valgt at gøre bilen, så selv om Baleno er en bil med potentiale, må vi nøjes med en hverdagsudgave.

Suzuki Baleno 1,2 Dualjet

Baleno har en meget stor fordel, som kun aflæses, hvis man ser på bilens vægt. Baleno er usædvanlig let, det giver god økonomi, men det hele er gjort så elegant, at man kan lade være med at drømme om en Baleno i ægte GTI-trim. Større hjul, opstrammet undervogn og skarpere styring.

Baleno har en meget stor fordel, som kun aflæses, hvis man ser på bilens vægt. Baleno er usædvanlig let, det giver god økonomi, men det hele er gjort så elegant, at man kan lade være med at drømme om en Baleno i ægte GTI-trim. Større hjul, opstrammet undervogn og skarpere styring.

Pris: fra 134.990

Pris for testbil: 147.990 kr

Motor: 1,2-liter 4-cyl

5-trins man

90 HK v. 6000 o/m

120 Nm v. 4400 o/m

0-100 km/t: 12,3 sek

Tophastighed: 180 km/t

ECE-snit: 23,8 km/l

Kørevægt: 960 kg

Totalvægt: 1405 kg

Trailer: 400/1000 kg

CO-2: 98/km

Pin It on Pinterest