Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

25. January '18 23:01 by Jørli Petersen

Generation to

Dacia Duster holder prisen lav men højner kvaliteten samtidig med man fastholder tre års garanti på hele modelprogrammet. Duster er storsælger i flere lande, og måske er det årsagen til den store lighed mellem ny og lidt ældre model Duster.

Genkendelsen er forbløffende. Dacia Duster i version to ligner version et til forveksling, men der er trods alt stor forskel. Helt ny siger Dacia, samlet set kan det godt være korrekt, selv om der er masser af genbrug, – selv prisen fra 140.000 kr og opefter er den samme som da Dacia lagde ud med Duster for snart en del år siden, men der er en hel række store forbedringer på dagens Duster, som holder samme frihøjde på 21 cm. som forgængeren og de samme påhængvægte med 1400 kg til den mindste model og 1500 kg til resten, underligt nok også for topmodellen med 4-hjulstræk af ganske god kvalivare.

Kabinen er forbedret og giver en meget bedre indtryk. Og sæderne – meget bedre.

Duster er ganske skrap i terræn når man vælger 4×4 udgaven. Bemærk de korte udhæng over akslerne.

Ny Duster kører som altid med motorer og alt det andet fra Renult. Mindste og billigste er med 1,6 liters benzin med 115 HK, herefter skifter det til de 1,2 liters der får kunstigt åndedræt for at få fra 125 HK og bedre på et formodet senere tidspunkt, men det er nok engang dieseludgaverne af Duster der falder i øjnene, hvor den meget kendte 1,5 liters Renault diesel fås i to varianter med 110 HK som det bedste.

4×4 fås kun til diesel, det samme er tilfældet med automatgear, og vi har netop taget en kort rundtur i tæt københavnertrafik, for at samle et meget begrænset indtryk af ny Duster.

Rart med navnet i øjenhøjde, når man leder efter sin bil i parkeringskælderen.

Falske gæller skal give indtryk af skrap dyt.

De korte indtryk er generelt positive. Betydelige forbedringer af det indre design, mere udstyr, også lidt mere lir eller højere daglig komfort, som Dacia sikkert vil sige, men vi hæfter os ved tre ting, som giver et helt anderledes indtryk, og de mange forbedringer bliver sikkert meget synlige, så snart vi kan lade den tætte bytrafik forsvinde i bakspejlet.

Top tre i forbedringer vil være markant forbedret lydniveau. Dacia har også rost et helt nyt styretøj, vi tror det er korrekt, så det ryger på positivlisten, og endelig er det noget vi bruger 100 procent hele tiden, – sæderne. Betydelig forbedring af sæderne, som har været et svagt punkt hos Dacia.

Vi mangler stadig det indtryk man får efter nogle timer, men det tegner helt rigtigt, mens Dacia også holder sig til begrænset mulighed for alt det nye i sikkerhedsudstyr. Ikke noget med nødbremse, vognbaneassistent og alt det andet, på sin egen måde lidt befriende, at Dacia er en bil der skal køres. Ikke noget med at sidde og pille med mobilen og lade trafikken passe sig selv mens man kører Duster, som på det punkt er yderst gammeldaws.

Priserne starter ved 140.000 kr for en 1,5 liters diesel med 90 HK til 223.500 kr for største 109 hestes 1,5 diesel med 4-hjulstræk. Dyreste version er et udstyrsstykke med forhjulstræk alene, med 1,5 diesel og alt det udstyr man kan udtænke i Rumænien er prisen landet på 243.500 kr. Den nye 1,2 liters benzin med 125 HK koster fra 198.500 kr.

Selvfølgelig er agterpartiet også ændret, men ikke ret meget. Baglygterne på ny Duster minder om noget, der er kopieret fra Jeep Renegade.

Pin It on Pinterest