Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

2. July '20 08:16 by Jørli Petersen

Geneve til salg

Den årlige Biludstilling i Geneve betragtes som både neutral og den vigtigste af alle biludstillinger.

Først lukker og slukker den store biludstilling IAA i Frankfurt. Mistanken om kritisetider og urimeligt høje priser fra de store udstillingscentre bliver bekræftet, bilfabrikkerne har fundet et bakgear, og siger nej til store internationale biludstillinger, og i Tyskland leder den nationale forsamling af bilproducenter efter nye muligheder for en alternativ udstilling.

Berlin og München nævnes som mulige steder til et sidste forsøg på en tysk biludstilling, men så kom Coronakrisen, og gjorde udsigterne til en udstilling i Europa mere usikker.

Først blev biludstillingen i Geneve aflyst få dage før den officielle åbning.

Dernæst kom der to kedelige aflysninger.

Hvert år besøges biludstillingen i Geneve af 10.000 journalister.

Først blev IAA i Hannover aflyst. Den store udstilling i Hannover er den største af sin art, hvor der udstilles last- og varebiler, og kort tid efter kom næste aflysning, den store biludstilling i Paris, der skulle have fundet sted i begyndelsen af oktober, finder tidligst sted i 2022.

Seneste krisesignal fra store biludstillinger kom tidligere i denne uge.

Biludstillingen i Geneve 2021 er aflyst. Arrangørerne er tæt på fallit selv om man har fået offentlige tilskud, og sammen med næste års aflysning, blev der sat et til-salg skilt på verdens måske mest berømte biludstilling, og udstilingscentret i Geneve, Palexpo, nævnes som mulig køber til udstillingen.

Biludstillingen i Geneve er uden sammenligning den største enkeltbegivenhed i Geneve hvert år. Det er en udstilling, der får hotelejere i Geneve til at reservere ekstra store bankbokse til opbevaring af overskud, det er den udstilling, der gør det umuligt at købe mindre end tre overnatninger til uhyrlige priser, samtidig med hotelejerne godt ved, at de fleste besøgende kun tager en eller to overnatninger, men udstillingen er også den absolut største indtægtskilde for selve Palexpo, så alt peger i retning af nye ejere til en kendt udstilling, og et muligt forsøg på at genskabe noget der ligner en biludstilling i Geneve i 2022.

Tilbage står to store biludstillinger, som ser ud til at have det nogenlunde. Tokyo og Los Angeles. Tokyo Motor Show er de japanske bilfabrikkers egen bilfest, og Los Angeles ser ud til at have overtaget rollen som den største og vigtigste biludstilling i USA efter Detroit Motorshow, som både er blevet omlagt på tid og størrelse, og i øvrigt blev den udstilling, der var planlagt til at finde sted i juni måned også aflyst.

Det anslås, at biludstillingen i Geneve betyder samlede indtægter for området på 200 millioner CHF eller schweizerfranc, svarende til godt 1,4 milliard danske kroner.

Pin It on Pinterest