Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

11. September '19 20:12 by Jørli Petersen

Genfortælling

En moderne udgave af en meget klassisk Land Rover Defender, hvor den korte model 90 er den bedst egnede, når det bliver rigtig skrapt. Den korte model 90 må dog vente lidt, Land Rover lægger ud med den lange Defender 110.

På det tidspunkt Maurice Wilks designede den første Land Rover, havde man noget der hed genfortælling i dansktimerne, og det er netop den disciplin Land Rover nu henter ind fra glemmebogen, hvor det nu indisk ejede Land Rover giver nyt liv til en 71 år gammel klassiker, Land Rover Defender.

Ny Defender er mere barsk og mere egent til at køre terræn end nogen anden Land Rover har været i samtlige 71 år, bedyrer Land Rover, men den påstand må pænt vente med en vurdering, indtil bilen er klar til salg, og det sker inden for ganske få måneder, lyder de første udmeldinger fra den danske importør.

Her kikser det hvis man sammenligner ny og gammel Defender. Den nye model er ikke velegnet til indvendig rengøring med en vandslange.

Ny Defender kommer som forgængeren i en model 110 og 90, som typisk britisk hentyder til bilens akselafstand i tommer. Første model bliver en 110, hvor topudgaven får plads til syv personer, en såkaldt 5+2, hvor Land Rover efter god gammel opskrift benytter sig af klapsæder.

Lige så klassisk er den sidehængslede bagklap og det udvendigt monterede reservehjul, mens det traditionelle Defender rammer noget ved siden af, når man tager i kik i kabinen i Defender årgang 2019. Her har vi en kabine, som ikke er egnet til rengøring med en vandslange, der er bunker af elektronik i ny Defender, og det kommer til at gælde samtlige varianter, også den korte 3-dørs model 90, som ventes på markedet i løbet af 2020.

Kort model 90 til venstre og lang model 110 til højre. Land Rover har siden den første model i 1948 benyttet sig af klapsæder, det samme gør man i den nye model 2019.

Land Rover oplyser samtidig, at der er et par specialudgaver som især henvender sig til professionelt brug, bag denne lidt kryptiske melding gemmer sig bl.a. en Defender pick-up, mens alle tekniske løsninger er de samme for både korte og lange udgaver af ny Defender.

Den genopstandne Defender kommer både med klassisk benzin- og dieselmotorer. Nogle af modellerne er forsynet med et enkelt mild-hybrid system, og til næste år ventes en Defender som rigtig plug-in hybrid, der kan køre som ren el-bil over en kortere strækning.

Den skrappeste Defender nogensinde lover Land Rover, og motorprogrammet lyder lovende. Topmodellen har V6 motor med 400 ivrige heste.

Motorprogrammet i ny Land Rover Defender hedder P300 og P400 hvor tallet direkte afslører motorens effekt. Det samme gælder de to dieseludgaver, der får modelbetegnelserne D200 og D240 hvor begge er 4-cylindrede, og så hører det med til historien om en ægte Defender, at den selvfølgelig kan køre i vand, der er lidt dybere end en gennemsnitlig dansk vandpyt.

Vadedybden er 90 cm oplyser Land Rover, vi gætter på, at der skal monteres en såkaldt snorkel, før de 90 cm kan forceres nogenlunde sikkert og uden alt for meget vand i kabinen, og så slutter vi med en ganske vigtig oplysning for den klassiske Defender ejer, -samtlige modeller må køre med 3500 kg på krogen.

Hvis du lige skal have et kort resume af Land Rovers historie, kan du klikke her: https://bursd.com/brands/land-rover/

Defender model 2019 til venstre og den første Defender, designet af Maurice Wilks, som var bundet af de materialer, man kunne skaffe i årene efter 2. Verdenskrig til højre. Første Land Rover blev vist i 1947, mens den første Defender havde debut i 1948.

Pin It on Pinterest