Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

27. January '19 10:41 by Jørli Petersen

Genvej til ny Vivaro

Ny Opel Vivaro kommer før opindelig planlagt. Det hurtige skift skyldes Opels overgang til franske PSA, og ny Vivaro er identisk med varebiler fra Citroen og Peugeot. Ny Vivaro kommer også som Vauxhall, som er det eneste foto vi har kunnet finde af ny Vivaro.

Når flere bilmærker går sammen om at bygge fælles biler, indgår man et forpligtende partnerskab, der typisk løber i en given bilmodels levetid, men der er selvfølgelig smuthuller i den form for aftaler.

Eget dødsfald blandt andet, og det er nøjagtigt hvad der er sket med Opel, eller mere korrekt, General Motors, som var den part, der indgik aftale med Renault og andre om fælles varebiler.

Nu er Opel ejet af franske PSA, og Renault og PSA er som bekendt konkurrenter, samtidig med PSA har deres eget program af varebiler, så man har set sit snit til at aflive den nuværende model Vivaro så hurtigt som muligt, og mens Renault Trafic kører uændret videre, er den nye Opel Vivaro ganske langsomt på vej til danske købere.

Ny Vivaro er identisk med Citroen Jumpy, Peugeot Expert og Toyota Proace, og det betyder helt kort bedre motorer og dårligere sæder, som netop nu ikke fås meget dårligere, end det netop er tilfældet i de snart fire PSA mellem-varebiler.

Vi har ikke det endelige tidspunkt for dansk salgsstart, vi ved heller ikke ret meget om leasingpriser og listepriser, vi ved ikke, om Opel skal være aggressive på markedet, men med PSA’s køb af Opel, fik man en bilfabrik i Luton, England med i købet. Denne fabrik fremstiller varebiler, – herunder Opel Vivaro og Renault Trafic, og lidt endnu fortsætter man med at bygge Renault Trafic og Fiat Talento til konkurrenterne.

Hvor længe fabrikken i Luton fortsætter er uvist. Englands endelige form for Brexit får afgørende betydning for fabrikkens fremtid.

Pin It on Pinterest