Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

18. May 19:48 by Jørli Petersen

Gigant på lerfødder

Seats største er nu klar som plug-in hybrid, men det der driver bilen, er det samme som den basispakke vi finder i de mindre hybridbiler fra Seat. Derfor er Tarraco en gigant på lerfødder.

Tarraco er Seats største, og vi var lige ved at sige selvfølgelig, for selv en bil i størrelse Tarraco skal på en eller anden måde gør elektrisk, og det er hvad Seat har gjort. Også.

Nyheden er Tarraco e-Hybrid eller bare Tarraco PHEV.

Prisen starter ved 390.000 kr, motorydelsen ser flot ud på overfladen med 245 HK, og selvfølgelig er det en benzinmotor, der er lagt i Tarraco. Lidt endnu er det kun Mercedes, der kombinerer diesel med plug-in hybrid.

Vi bemærker også, at trailervægten på Tarraco PHEV er 1800 kg med bremser og 750 kg uden, og på den måde begynder Tarraco at ligne den store type SUV look-alike 7-personers multibil til næsten alle formål, men læser man lidt længere om Seats nyhed, er der også en del knaster, der stikker dybere end overfladen, for selv om 245 heste lyder tilforladeligt, kan den store Seat godt blive en noget blandet fornøjelse.

Bag det hele finder vi samme pakkeløsning, som vi netop har haft til test i både Seat Leon og Skoda Octavia. Det er koncernløsningen med en 1,4 liters benzinmotor på 150 HK, som afhængig af den elmotor, der er sat for enden af motorsystemet, giver en eller anden ydelse, typisk er det 204 HK vi ser fra 1,4 pakken, men her har man ofret lidt mere på el-motoren, så man opnår en maksimal systemydelse på de 245 HK, – men hvordan er oplevelsen, når man ikke har maksimal ydelse?

Lækker kabine, lækre sæder i denne FR udgave, og Tarraco fås med syv sæder. En ægte familiegigant.

Hvordan føles en fuldt læsset Tarraco, når batteriet er kørt fladt, bilen er læsset til randen med unger, ferieudstyr og en 1300 kg campingvogn på krogen.

Så hænger det hele på den ydelse, man kan få fra den 1,4 liters benzinmotor, og pludselig er 150 HK plus måske en meget lille ekstra sjat fra elmotoren slet ikke noget at skrive om.

Især ikke når bilens kørevægt er 1868 kg og totalvægten hedder 2390 kg, så selv om vi er venlige, og kun hægter 1300 kg på krogen, taler vi alligevel om 3700 kg til en 1,4 liters benzinen, og så er det man håber, at bilen lider forfærdeligt af hjemve, ligesom det gerne må være ned ad bakke hele vejen hjem.

Hvor stor er Seat største så egentlig. Hvis vi sammenligner direkte med VW Touareg, er vi meget tæt på. Tarracon er kun få centimeter kortere med sine 473 cm, ligesom den kun er få centimeter lavere med en højde på 166 cm, så det er ganske meget luft der skal flyttes, når man triller ud ad motorvejen.

Helt oplagte konkurrenter er selvfølgelig Ford Kuga, der har 2,4 liters motor som den helt afgørende del af maskinparken, mens klassens topmodel, Toyota RAV4, har 2,5 motor til at trække igennem, når der ikke er mere suppe til elmotoren, og så må vi selvfølgelig ikke glemme Suzuki Across, der er en RAV4 med et lidt andet design og et andet navn.

En plug-in hybrid der må køre med hele 1800 kg på krogen, men prøv at tænk tanken til ende. Når batteriet er kørt fladt, er resten overladt til en 1,4 liters benzinmotor, og det fuldt opladte batteri er tømt på rekordtid, når der er ekstra vægt på krogen.

Pin It on Pinterest