Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

24. June 12:51 by Jørli Petersen

Giv tid

Teknisk er Yaris Cross mest baseret på ny Yaris, og motoren er hentet direkte. 1,5 liter, tre cylindre, 116 HK og hybrid selvfølgelig. Det er jo en Toyota. Model Cross er ægte SUV, men der skal betales ekstra 35.000 kr for træk på alle fire.

Man skal sætte lidt ekstra tid af til at studere den nye Toyota Yaris Cross, hvis man vil have den helt rigtige model. Toyotas nye mini-SUV kommer til Danmark i oktober måned,m og priserne starter ved 225.000 kr, for en version som Toyota oversat har døbt til ”strengt nødvendig”, men alligevel, har bilen automatisk klima, men der er ikke meget at komme efter på alt det man ikke ser så meget til.

Teknisk er bilen for en meget stor del baseret på det vi kender fra ny Yaris. 1,5 motoren er hentet direkte til Cross, det er en hybridmotor med 116 HK, men lidt forskel er der dog, for Yaris Cross er 24 cm længere end almindelig Yaris, det hele er udhæng og mere plads inde i bilen, for akselafstanden på Yaris Cross er den samme som på almindelige Yaris.

Højere, men ikke så meget, større, betydeligt, men akselafstanden er den samme som ægte Yaris, så vi forventer ikke en voldsom forbedring i kabinen.

I dette tilfælde bruger vi betegnelsen SUV, og den er god nok, for dyreste model Yaris Cross koster 330.000 kr, men så er det også lige før bilen selv kan smøre madpakken, men selv der er mere udstyr i topmodellen, skal man alligevel lægge 35.000 kr ekstra, hvis man vil have den ægte SUV, med andre ord, bilen med træk på alle fire, der er det selvsamme system, som vi kender fra den nye RAV4, så det er et system der virker.

Kort fortalt er der tale om en elektrisk system, baghjulene er drevet af en el-motor, der er ingen mekanisk forbindelse mellem de to aksler, så 4WD systemet er mere til at give stabilitet og bedre egenskaber på dårligt underlang, end det er en rigtigt off-road system.

Vil have have rigtig off-roader, skal man se et helt andet sted i Toyotas omfattende modelprogram.

Vil man lease en den nye Yaris Cross, er Toyota allerede ude på det sted, hvor konkurrenterne begynder rynke brynene. Første leasingudspil hedder 3000 kr om måneden for en Yaris Cross og der er ingen grimme fælder i det beløb der skal lægges fra start. Her slipper man med 7500 kr, så hvis man ikke er for hård ved feriepengene, er der både til ferie og ny Yaris Cross.

Det er leasingpriserne der er mest interessante. Næsten symbolsk startgebyr, og derfra 3000 kr om måneden.

Pin It on Pinterest