Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

21. January '16 22:01 by Jørli Petersen

Glatnakkernes legeplads

P1090955Det er en helt almindelig hverdagsaften i januar 2016. Har sat kursen mod den hjemlige brændeovn efter et par møder i København, og på vej ad motorvejen langs Køge Bugt, kører jeg forbi et skilt, der river mig lidt ud af den automatiske transportmode.

Stod der ikke ”Vestmotorvejen er lukket” på skiltet??? Et par sekunder er jeg lidt i tvivl, men det må da være en fejl. Har sikkert ikke set alt hvad der stod på skiltet, som blev spottet mellem et par lastbiler, for, …. man lukker da ikke Vestmotorvejen en tidlig mandag aften!!!

I den store udfletning ved Ølby er der syn for sagen. I det skiftende kaos mellem vandrende skilte og flytbare vognbaner viser det sig, at skiltets budskab var helt rigtigt. I ly af en masse blinkende lamper, står et par mand med selvlysende tøj og læner sig op ad hver sin skovl, og jo, Vestmotorvejen er lukket, for de selvlysende mænd har indtaget de to vognbaner, som er de eneste, der peger mod den vestlige del af Danmark.

Nu er der kun en mulighed. Videre med kurs mod syd, op ad den første afkørsel mod Lellinge, til højre, ad landevejen gennem en mindre landsby med indbyggede trafikale fælder, men der er andre der har fået samme ide, eller er tvunget samme vej, – vel ikke så underligt!!!

At tænke en tanke

For enden af afkørslen er der opsat lysregulering, og køen til det grønne lys rækker langt ud på motorvejen. Den ophobede trafik snegler sig med enten tre personbiler eller en enkelt lastbil til højre gennem lyskurven, hver gang der er grønt lys, og glatnakkerne, der har spærret begge spor på motorvejen, har ikke taget konsekvensen af sine gerninger, og ændret på frekvensen i den forhindrende lyskurve, som slet ikke er afstemt til at modtage så voldsom trafikbelastning.

Samtidig er jeg så heldig, at holde bag to lastvognstog af de lange, – dem på 25 meter. Først er jeg ikke sikker på, om de må køre den rute, som de nu er tvunget til, og en af de lange, kan man nød og næppe komme til højre, når der er grønt lys, hvorefter vi igen holder og venter på, om der mon skulle komme en enkelt bil fra Køge.

På landevejen har de to lange 25-meters lastbiler store problemer med at komme gennem de hastighedsdæmpende forhindringer i den første by med tilhørende Dagli Brugsen og OK tank, og tidstabet med den uventede lukning af Vestmotorvejen, er mindst 30 minutter.

Glatnakker, båthoveder og jubelamatører roder rundt på de danske veje, laver forhindringer og forsinkelser, tilsyneladende uden nogen overordnet plan.

Når man laver indgreb i trafikken, må det have højeste prioritet, at man tænker tanken til ende. Ved en så drastisk omlægning af trafik, som der er tale om i dette tilfælde, må det være et mindstekrav, at det hele er timet og tilrettelagt, at de mennesker der tænker og tilrettelægger, har mere end to klodser at flytte med.

At de store vejarbejder på Køge Bugt Motorvejen handler om ny jernbane til Ringsted, og som sådan burde være vejtrafikken aldeles uvedkommende, er en helt anden sag.

Pin It on Pinterest