Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

14. May 09:00 by Jørli Petersen

GLB er blevet voksen

Klassisk Mercedes med helt klassisk diesel, som på toppen af det hele må køre med hele 2000 kg på krogen.

Vi har været lidt kritiske overfor den mindre Mercedes GLA, det er for gnidret omkring førerpladsen, og man føler sig lidt klemt inde, mens det er helt anderledes i den større GLB, og med større hedder det plus 22 centimeter i totallængde, men det er også ekstra 10 centimeter til akselafstanden, og på den måde er der både større udhæng over især bagakslen plus mærkbart mere plads i kabinen.

Pludselig føles det hele, som det vi forventer af en Mercedes, som i denne version med 2-liters diesel på 190 HK og træk på alle fire, koster 845.656 kr, hvor ekstraudstyret står for mere end 200.000 kr, så man kan godt slippe billigere, hvis man ønsker sig en B-klasse.

Spørgsmålet er så, om de helt ægte Mercedes fans synes B-klasse er helt ægte Mercedes. Hermed er vi tilbage i den klassiske problemstilling, for mange opfatter en rigtig Mercedes som noget med motoren liggende på langs forrest i bilen, men B-klasse sammen med den mindre A, har motoren på tværs.

GLB med motoren på tværs i motorrummet er blevet voksen.

I B-klassen kan vi uden tøven sige, at det giver mere plads i kabinen. Dette er en ganske væsentlig grund til at lægge al mekanikken på tværs i de mindre biler, men gør denne ændring så bilen til en mindreværdig Mercedes, – det spørgsmål overlader vi til de helt ægte fans, for det kan blive en rigtig lang udveksling af meninger.

Det vi kan sige om GLB med den særdeles lækre 2-liters diesel er, at vi kan tilgive bilen rigtig meget.

Det er helt ægte og klassisk Mercedes diesel i en moderne udgave, der er ikke en større ekstrapakke af elektrisk udstyr i motorrummet, det er basis bil, og selv om bilen har træk på alle fire, og vi på den måde undgår at skulle rode op i den tidligere mulige debat, for hvad er bedst, – for- eller baghjulstræk. Enhver Mercedes entusiast vil sige træk på baghjulene, men alle bløder op, når bilen trækker på alle fire, og GLB kører umærkeligt med sit 4-hjulstræk. Det fungere bare.

Det handler om plads

GLB handler først og fremmest om plads. Bilen kan rumme op til syv personer, men række tre er i bedste fald meget klemt. Bevares, række to kan justeres i længden, det kan give tiltrængte ekstra centimeter til den bagerste række, men så begynder det at blive mindre bekvemt på række to, så bilen begynder er ligne den mindre GLA målt på plads, så hvad har man vundet med at vælge B frem for A?

Fremragende sæder og høj komfort i det hele taget.

Man kan godt blive lidt forblændet af hele indretningen.

På forreste række er det til gengæld noget, der ligner det perfekte. Vi har den vanlige indvending mod det nye rat hos Mercedes, det er noget gniderværk, de alt for mange knapper med alt for mange funktioner er alt for små, og vi er af den overbevisning, at det kan Mercedes gøre bedre, og dermed en opfordring til at indlede arbejdet.

Man kan heller ikke undgå at bemærke, man sidder forholdsvis højt i en GLB, udsynet er derfor rigtig godt, og solidt tilbagelænet i de gode sæder, er der både komfort, afslapning og masser af udsyn.

At man skal anstrenge sig for at opsnappe en snas af motorlyd, er kun et yderligere plus, vi er mere end tilfredse med de 400 Nm og de mange kilometer per liter man henter i med denne diesel, der brænder mere rent end benzinmotorerne, faktisk er denne motor målt af uafhængige myndigheder til at udlede et rundt nul i partikler, så samvittigheden er mere end i orden.

Design eller funktion

Plads til en god del, og har man brug for mere, kan man begynde at klappe sæder sammen.

Køremæssigt er vi helt på plads. Den ganske høje GLB er ægte bil i SUV-klassen, derfor har vi ikke de store forventninger til skarpe eller bare en smule inspirerende køreegenskaber, og bilen lever fuldt og helt op til vore forventninger.

Den vanlige indvending mod det nye Mercedes rat. Alt få gnidret, alt for små knapper.

Derfor handler det om komfort, med træk på alle fire, er GLB næsten som en klippe på togskinner, det ruller bare fremad på motorvejen, som er hjemmebane for en GLB med dieselmotor.

Dertil er der ikke meget at tilføje, let ind- og udstigning grundet bilens højde, og så er der noget med bilens design, som godt kan give et lille minus blandt de mange plusser, som bilen indhenter under test. Vores lille indvending går på bilens bagparti. Det ser lidt klumpet ud, det er som om man er blevet lidt rigeligt forblændet af mulighed for mulighed for syv sæder i bilen, og derfor har m<n klippet en tå og hakket en hæl, og helt vellykket er bilen ikke, når man ser den skråt bagfra. Men partisk, rummelig og komfortabel, og det er rigeligt til at lokke mange købere, især når bilen hedder Mercedes til fornavn.

Så er der lige det med designet. GLB er vokset, og den er blevet mere klumpet omkring bagpartiet.

Mercedes GLB 220d 4Matic

Pris: fra 595.879 kr

Pris for testbil: 845.656 kr

Motor: 2,0-liter 4-cyl

8 – aut

190 HK v. 4500 o/m

400 Nm v. 1600-2600 o/m

0-100 km/t: 7,8 sek

Tophastighed: 217 km/t

Forbrug: 17,2 km/l

Kørevægt: 1715 kg

Totalvægt: 2290 kg

Trailer: 750/2000 kg

CO2: 152-170 g/km

Pin It on Pinterest