Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

6. November '15 16:08 by Jørli Petersen

Grande Vitara-fest

Gr Vit - S 140Vurderet med den store målestok, har der været – og er mange gode nye tiltag i den nye Suzuki Gr. Vitara, men det er nok at hive lidt for voldsomt i elastikken hvis man påstår, at ny Vitara er en sprudlende bil med et solidt strejf af smil bag rattet for slet ikke at tale om rigelig køreglæde.

Ny Vitara har til dato været solide og snusfornuftige nyheder, hvor især bilens kraftige hamskifte i forbindelse med tilsvarende kraftige vægttab, er den altoverskyggende forbedring, men hvis det har været lidt sparsomt med fest bag rattet, så kommer det nu. Endda i to omgange.

1,4 turbo

Den nye topmodel i Grand Vitara programmet er en såkaldt ”S” model. Let ændret undervogn, (læs forbedret opsætning) en let ændret styring og ikke mindst en sprit ny maskine på 1,4 liter,  med direkte indsprøjtning og turboladning.

Resultatet er 140 heste. Herlige heste. Suzukis nye 1,4 turbomotor har samme karakteristika som Fiats 1,4 turbo, selv om de to motorer er forskellige, men det er arbejdsvillige heste, de går alle i arbejdstøjet på brøkdele af et sekund når det er ønsket, og selv om det er lette sportsheste, kan de også lægge sig i selen, se blot på motorens drejningsmoment, der siger 220 Nm i området fra 1500 til 4000 omdrejninger. I praksis betyder det, at man under groft sagt alle normale kørselsforhold har maksimalt træk på to eller fire hjul.

Perlemotor, er et af de ord der rammer, når man føler nyheden på tænderne, et velkomment bidrag til et lidt ellers kedeligt motorprogram, og vil man have lidt ekstra krydderi til køreglæden, kan man tilvælge 6-trins automatgear med skiftegafler bag rattet, en hurtigtvirkende automatkasse med flot skiftemønster, uden forbruget øges vildt og voldsomt.

Den rigtige diesel

Den næste store nyhed i Gr. Vitara programmet, er den helt rigtige bil til trailerfolket, hvis det ikke lige var fordi, Suzuki helt uforståeligt skruer ned for trailervægten for denne gearkasse. Kun 1200 kg på krogen ødelægger fornøjelsen for målgruppe et, men så må måltruppe to snuppe hele fidusen, som er 120 hestes diesel med tilhørende 6-trins automatgear af typen dobbeltkobling. En rigtig lækker automatkasse, som kombineret med diesel giver motoren lov at arbejde med det ganske solide bundtræk. Desværre skal man foretage det næsten urimelige valg, -skal denne gode teknikpakke tilsættes 4-hjulstræk eller skal man nøjes med spareløsningen som hedder, spar 30.000 kr og klar dig med træk på forhjulene. Hvis man vælger hele svineriet fra den tekniske afdeling, kan man få det hele for 340.000 kr, og gul-plade-folket kan godt ærgre sig, for Suzuki må ikke længere sælge varebiler i Danmark, siger Suzuki-fabrikken????

Løbske drømme

Med disse rigtigt gode nyheder i toppen af Suzuki programmet, kan man godGFre Vit Vitara S_2 biler ved flyhangart tillade sig at dømme om fremtidens modeller. Hvad med en Suzuki Swift med den nye 140 hestes maskine? Det ligner den helt rigtige Swift, – kald den bare Drømmeswift, og hvorfor ikke sætte det nye automatgear med dobbeltkobling efter motoren, – se det ligner 

S-modellen kendes på sorte fælge og ændret grill

Swift når det er bedst.  Måske ser vi noget af den nye teknik i næste års nyheder fra Suzuki. En helt ny Baleno er klar i Danmark til foråret, mens efteråret kan være tid til den nye Ignis, som ikke er Ignis i oprindelig udgave, men en ny micro-mini fra Suzuki.

Ignis 2016Næste års store nyhed fra Suzuki er en ny Ignis, som er en micro-mini-mini-Ignis med 3-cylindret motor. Forårets nye Baleno er også 1-liters 3-cylindret med 112 HK

 

Pin It on Pinterest