Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

31. August 21:19 by Jørli Petersen

Gratis over bæltet

To lørdage i september vil broen over Storebælt blive benyttet til andet end almindelig trafik. I den anledning spørger vi: Skal prisen for almindelige billister så reduceres? Fotos fra Sund&Bælt.

Når en regering skifter, skifter velviljen til at lave alternative arrangementer på den faste forbindelse over Storebælt. Diverse motionsløb bliver nu genoptaget, og i løbet af september bliver to lørdage påvirket af det der kan beskrives som ”andre aktiviteter”.

For bilisterne betyder det, at halvdelen af broen er spærret.

Når man kører ud på broen, vil man disse to lørdage i en længere periode opdage, at der kun er to spor til rådighed, samtidig med der bliver tale om reduceret hastighed på broen.

Det halve af broen bliver benyttet af motionister, der kører gratis over broen.

Sagt på ægte bilsprog bliver komforten over Storebælt nedsat. Nu kan man ikke holde tempo, og man kan med god ret påpege, at man heller ikke får det man betaler for, -for broen over Storebælt er som bekendt en brugerbetalt bro, selv om tidligere regeringen har gramset godt og grundigt i kassebeholdningen, så det tidspunkt hvor det i princippet burde bliver gratis at køre over, er udsat.

I september 2021 taler vi om to lørdage, hvor den normale trafik påvirkes.

Burde brugerne af den faste forbindelse ikke kompenseres for de ulemper de udsættes for?

Mens nogen kører gratis, skal andre betale.

Hvad med at gøre det billigere at krydse Storebælt på det tidspunkt, hvor man kun tilbyder en forbindelse i to spor med begrænset hastighed.

Dagens standardpris for en personbil er 245 kr for en tur over bæltet. Hvis man har en rabatordning, kan man slippe med 194 kr, og selv om det vil være oplagt at foreslå, at det bliver gratis for bilister at køre over broen, når den benyttes til andre formål på samme tid, så er det nok at stramme den lovlig meget.

Hvis det rygtedes, ville der blive trafikkaos i de timer, hvor det ville være gratis, men hvad så med halv pris over Storebælt.

Det betyder så en pris på 122,50 kr eller 97 kr for at køre over broen.

Mon det var en ide til landets politikere? Eller måske for de embedsmænd, der er sat til at gøre det så komfortabelt som muligt for de krydsende billister.

Den faste forbindelse over bæltet er ikke bygget til sightseeing eller motionsløb af forskellig art. Når man alligevel finder det som en god ide at lave denne form for aktivitet, bør man selvfølgelig kompensere de brugere, som nu skal betale fuld pris for den halve vare.

Det var ikke gået i Brugsen, så hvorfor skulle det være tilfældet på Storebælt?

Derfor. Når der er aktiviteter på broen, bør prisen reduceres. Vi foreslår halv pris for at krydse bæltet.

Når Brugsen sælger sit rugbrød i halve, sætter man naturligvis prisen ned. Det samme bør være gældende på broen over Storebælt. Bilisterne får kun det halve af det de betaler for, så hvis man skal dele broen, bør prisen reduceres i samme periode.

Pin It on Pinterest