Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

30. May '21 21:45 by Jørli Petersen

Guld eller glimmer

Der er voldsom forskel fra standard Captur, også kaldet helt almindelig Captur, til den nye model med plug-in teknik.

Captur er en af de meget populære biler af crossover typen, og seneste modelskift har gjort bilen meget bedre. Faktisk er der tale om et kvantespring fra tidligere Captur til dagens model, og da vi havde bilen til test første gang, var der bunkevis af ros til den nye Renault, og da bilen senere stillede op til kåring af Årets Bil i Danmark, havde vi topkarakter til ny Captur.

Derfor var der ekstra store forventninger til Captur som plug-in hybrid, men efter at have stiftet bekendtskab med Megane med nøjagtigt samme teknik, var der med noget mere skepsis, vi kravlede ombord til en gennemgribende rundgang.

Indledningsvis fik vi nævnt, at Captur og Megane deler teknik. Det er Renaults nye hybrid teknik, der er lagt i de to nyheder, det er samme elmotor, og det er især samme nyudviklede benzinmotor, der er ankerpunktet i hele Captur og Megane for den sags skyld, og nok engang må vi med en vis skuffelse meddele, at vi ikke er opløftet eller særligt begejstret, som man sikkert vil udtrykke det vest for Storebælt.

Basismotor

Som det er tilfældet i Megane, hedder basisproblemet den nye 1,6 liters benzinmotor. Motoren lægger 91 af de i alt 160 HK, der er samlet maksimal ydelse fra de to motorer. For at nå de 91 HK, skal 1,6 motoren snurre med 6100 omdrejninger, og selv om Renault netop har ophøjet en af deres 1,6 motorer til Alpine’s F1 racere, er det slet ikke samme motor. Langt fra.

Captur deler hybrid-teknik med den større Megane, men rækkevidden er kortere,

Og selv om Renault hævder, at hybridteknikken er udviklet i formel 1, er den simplificeret en del, før den er landet i Captur og Megane, og med 6100 omdrejninger på motoren, før man kan man tælle til 91, kører man i virkeligheden med en del færre hestekræfter, når batteriet løber tør for saft og kraft.

Dermed er vi i kernen af plug-in bilens største problem. Basismotoren skal være en helt almindelig gennemsnitsmotor, det skal være en anstændig maskine, og bilen skal kunne klare sig uden problemer med denne motor alene.

I Captur lyder det flot med 160 HK, og vi indrømmer gerne, at med fuldt opladt batteri, er der masser af guld og glimmer i bilen, den giver et rigtigt godt indtryk, og det er præcis sådan, en mulig køber oplever den, når den prøvekøres fra forhandleren. Vital med maksimal power og fuldt toppet batteripakke, som giver en noget kortere rækkevidde som ren el-bil, end den rækkevidde vi kunne måle i Megane med samme teknik.

Lidt uforståeligt at forskellen skulle være så stor, men vi ser også tydelige forskelle i de officielle data og målinger, Captur er tungere, den har også større vindmodstand, men det bør ikke have voldsom indflydelse på vores måling af rækkevidde på en plug-in hybrid, når hastigheden ikke kommer over 70 km/t, da der udelukkende er tale om bykørsel på godt og mindre godt.

Den rigtige Captur

Bag rattet i Captur føler man sig rigtig godt tilpas. Måske med lidt for kompliceret skærmfunktioner, men godt udsyn og god komfort.

Vi er fortsat fuld af lovord til Captur i basisudgave. Det skal være Captur med 1,3 liters benzinmotor og 140 HK, her spiller det hele, her er familien sikret en bil med både lidt smil, brugsvenlighed og duelighed, mens teknikken i Renaults PHEV system ikke synes at være færdig.

Bilen Captur giver vi vor anbefaling, Captur i dyreste version, den med plug-in muligheder, er desværre ikke en del af denne anbefaling.

Vi er fortsat kritiske overfor selve hybrid-systemet. Gearkassen af Renaults nye konstruktion synes ikke at være færdigudviklet. Gearkassen er for ofte i konflikt med sig selv, den skal bruge betænkningstid for at finde rette valg, det er tydeligt der sker fejl, men det kan forbedres, hvor vi ikke mener, der er mange muligheder for at redde den kompakte og nye 1,6 liters motor. Hvis nogen skulle få den gode ide, at udskifte 1,6 motoren med den 1,3 liters turbomaskine fra standardmodellen, ville det være en nyhed, vi ville hilse med stor glæde.

Renault Captur E-Tech 160

Pris: fra 259.990 kr

Vi dykker lige til lidt positivt, Captur må køre med trailer, omend den er begrænset.

Pris for testbil: 292.990 kr

Motor: 1,6-liter 4-cyl

aut type Multimode

Samlet:

160 HK v. 6100 o/m

255 Nm v. 3200 o/m

Benzinmotor – 91 HK

Elmotor – 69 HK

0-100 km/t: 9,8 sek

Tophastighed: 175 km/t

Forbrug: 66,6 km/l

Kørevægt: 1639 kg

Totalvægt: 2060 kg

Trailer: 750/650 kg

CO-2: 33 g/km

Pin It on Pinterest