Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

24. May '17 16:11 by Jørli Petersen

Hårdt arbejde

Renault Captur i face-liftet udgave er hårdt arbejde på fransk. Ændringerne er få og små, men lidt små forbedringer hist og pist kan vise sig at være nok til at holde den populære franskmand på pladsen som den mest solgte crossover i B-segmentet.

Danmarks mest solgte crossover i den mindre klasse står til let opdatering. Renault Captur har siden sin debut i 2013 været populær rigtig mange steder, og man kan med overbevisning kalde Captur for en ægte topsælger, også i Danmark.

Nu står bilen til en såkaldt overhaling, så den kan opretholde det gode salg et par år endnu, og endnu engang er København valgt som stedet for den internationalt præsenation af ny Captur, så hvis nogen med meget skarpe øjne, har bemærket op til flere meget lidt anderledes Captur på underlige franske nummerplader drøne rundt i det norlige København og i Nordsjælland i det meste af maj måned, har man får øje på en af de første Renault Captur, som først kommer til salg i Danmark i september måned.

Under den officielle præsenation af Renault Captur, kunne man fra talerstolen hører følgende påstand: ”Vi har arbejdet hårdt for at forny Captur”, – citat slut, og vi hæfter os meget ved netop de ord, for resultatet af det såkaldte hårde franske arbejde, er sort set nul og nix.

De svedige arbejdstimer ligger udelukkende i den lette designafdeling, mens teknikerne har koncentreret sig om alt andet end Captur, for de små ændringer bilen har fået af teknisk karakter i bilens levetid, fik vi præsenteret allerede i 2015, hvor Captur fik små ændringer i undervognen, ligesom bilen i sin levetid har fået lidt flere valgmuligheder i maskinrummet.

Farver og LED

Den store ændring handler som så mange gange før om nye forlygter med et anderledes indtryk, fordi Renault har leget lidt med LED-lyset muligheder. Det samme gør sig gælder bilens baglygter, hvor signaturen går igen, og ellers handler om en lidt anderledes kofanger for og bag, plus en let anderledes kølergrill.

Bilens kabine er måske det sted, hvor man har størt glæde af det hårde franske arbejde. Der er tryllet med farverne og lidt bedre materialer velvalgte steder, så nu kan man kombinere farver på en anderledes og personlig måde, og vi sætter et stort kryds ved de lyse farver, der giver en helt anderledes og mere venlig kabine, og generelt giver Captur et så venligt indtryk, at konkurrenterne skal også i fremtiden spidse blyanten gevaldigt, hvis de vil vippe den sympatiske franskmand af pinden, som den mest populære crossover i B-segmentet.

Denne udgave af Captur er topudgaven, så de store hjul og kække fælge findes ikke på standardudgaven. Det gør til gengæld de nye baglygter og den ændrede kofanger.

Teknisk kører vi videre med alt det kendte. Fra den 3-cylindrede 0,9 motor med 90 HK, som er bilen til de købere, som kun skal trille – undskyld – holde i den københavnske trafik.

Resten af benzinkøberne bør kraftigt overveje 1,2 motoren, som både lægger 120 HK og er 4-cylindret (heldigvis), det er og bliver den naturlige benzinmotor til Captur, og kører man langt til og fra arbejde, eller kører man langt på ferie flere gange årligt, skal man købe Captur med Renaults 1,5 liters diesel, som i Captur fortsat lægger 90 eller 110 HK, hvor 110 udgaven kører 27,8 km/l i officielt snit, og et godt stykke over de 20 i den virkelige verden.

Den lille 0,9 kører 19,6 officielle kilometer i snit, mens 1,2 motoren kører 18,2 km/l, og i praksis tør vi godt påstå, at 1,2 motoren er den mindst tørstige, med mindre man som sagt, – holder stille i København, så kører alle lige langt på literen, og det rejser et helt nyt spørgsmål. Måske skal vi til at indføre en helt ny beregningsmetode, hvor man regner med antal forbrugte liter i timen for at holde stille. Måske en opgave for byens festlige tragikborgmester Kabel.

Priserne på ny Captur er allerede klar, og starter som tidligere ved 160.000 kr for billigste model med 0,9 motor og 5-trins gearkasse. 1,2 udgaven har mere udstyr end prislokkeren til 160.000 kr, Captur 1,2 koster fra 202.000 kr, mens billigste diesel med 90 HK også koster fra 202.000 kr før endnu mere udstyr, specielle farver og levering.

Her føler man sig rigtig godt tilpas. Kabinen i ny Captur har fået små, men meget lækre forbedringer. Især de lyse farver giver bilen et helt andet indtryk.

Pin It on Pinterest