Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

9. June 10:30 by Jørli Petersen

Halv pris på Storebælt

Cyklisterne vil også køre på broen over Storebælt, og mange af cyklisterne er sikkert bilister til hverdag.

Storebælt er i fokus. Der varsles store trafikale problemer, danskerne bliver bedt om at ændre planer eller helt blive hjemme, – det er som om talemåderne fra Corona-tiden har bredt sig til noget ganske andet.

I begyndelsen af juli er der dømt folkefest, når Tour de France har start i Danmark, og den mest omtalte etape, og det der lokkede Tour de France til Danmark, er broen over Storebælt, så alle taler om dagen, hvor verdens mest berømte cykelløb skal splittes i atomer i en kraftig sidevind på broen. Noget som rigtigt mange bilister kan nikke genkendende til, når man lige skal skal styre kontra, fordi man kører forbi en af bropillerne i kraftigt dansk blæsevejr.

Lad os se Tour de France i det store billede, og kalde det markedsføring af Danmark. Et boost til dansk turisme, som er særligt velkomment efter nogle magre corona år, men danske cykelmotionister har endnu engang vejret morgenluft, efter regeringen skiftede, så der ikke længere sidder en tragikminister fra LA, som siger nej tak til motionscykling på broen.

Vi har ikke det mindste imod cykelmotion. Vi kan for den sags skyld også se fidusen med et cykelløb over Storebælt, i år har 16.000 meldt sig til start og lagt et sikkert klækkeligt startgebyr, som kan bruges til noget fornuftigt (håber vi), men problemet med alle former for cykelsport på broen, lander hos billisterne.

Når motionisterne skal blæses igennem på broen, sker der selvfølgelig noget trafikalt.

Der skal sættes afspærringer på, inden cyklisterne kan indtage to af de fire kørebaner.

Først spærrer man broen helt og aldeles. Der skal sættes markeringer op på broen, så trafikken kan afvikles samtidig med cyklisterne hygger sig, og først når alle former for afspærring er sat på plads, åbnes der igen.

Storebælt beder bilisterne om at holde sig væk i tidsrummet 13.00 til 21.00! Herefter afspærres broen igen, fordi alle afspærringer skal fjernes.

Samtidig bruger Storebælt ord som landevej, overhaling forbudt, 80 km/t og kø!

KØ!

Hvis man er fanget på Djævleøen, og bare vil hjem, koste hvad det koste vil, skal man betale 250 kr for at køre over broen i en almindelig personbil. Hvis man er handicappet eller har en brobizz i forruden, kan man slippe billigere, men hvorfor skal det koste fuldt pris, når man ikke får den vare man er stillet i udsigt og kan forvente?

16.000 cyklister har tilmeldt sig motionsløber over Storebælt.

Når man kører over Storebælt betaler man fuld pris for ar køre på en motorvej med en hastighed på 110 km/t, mulighed for overhaling, og ingen ventetid ved betalingsanlæg af betydning.

Når andre ønsker at benytte broen, og man ikke længere får det man kan forvente i forhold til prisen for at krydse broen, må man selvfølgelig se på prisen. Så.

Når man afspærrer broen helt eller delvist, så snart man ikke opfylder betingelserne som den almindelig bilist kan forvente, må man sætte prisen ned. Midlertidigt.

Tour de Storebælt har ikke været afviklet siden 2015, fordi den tidligere trafikminister mente, at motionsløb kunne afvikles så mange andre steder.

Vi foreslår halv pris for at krydse broen, når man kun får det halve af det forventede. Vi kan også foreslå en reduceret pris, når Storebælt hygger sig med at afspærre den ene vejbane, mens man justerer eller tjekker spændeskiver i autoværnet, denne form for reduktion vil naturligt inspirere Storebælt til at være så effektive med deres daglige vedligehold og eftersyn som muligt, men det vil også være et meget venligt signal til de mange brugere, der betaler de ansatte i Sund & Bælts månedsløn.

Husk, broen og hele dens organisation er til for brugerne. Det er ikke omvendt, og det sidste er også en tilkendegivelse over for de politikere, som mener, at man bare kan bruge bropengene til alt muligt andet, end netop betaling af broen, så vi med tiden kan få billigere overfart. Meget billigere.

Til juli kommer Tour de France til Storebælt, og nok engang er broen spærret. Når Tour de France ankommer, er broen helt lukket, og så behøver man ikke tale om pris for at køre over broen. Nul kroner i bropenge og nul passage. Klar tale.

Pin It on Pinterest