Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

10. September '18 21:07 by Jørli Petersen

Halvelektrisk X5

Ny BMW X5 er klar til salg i november, og i 2019 er bilen klar som plug-in hybrid med kapacitet op til 80 km på ren el.

Til november kommer den nye BMW X5, men modelprogrammet udvides løbende, og i 2019 kommer X5 som plug-in hybrid.

De første data kalder på respekt, men hvis det skulle kikse, kan den store plug-in i det mindste trøste sig med et ganske indviklet navn, der ikke stikkes af ret mange konkurrenter, for det kræver en ganske stor bagklap, hvis hele navnet skal med. 2019 nyheden hedder langt og godt – BMW X5 xDrive 45e iPerformance.

Rækkevidden på ren el skal være op til 80 km, hvilket er mange gange bedre end på den nuværende model, de første 100 km/t klares på 5,6 sekunder, 4-hjultrækket er nyeste generation fra BMW, og selvfølgelig er bilen udstyret med 8-trins gearkasse. Kører man på ren el, er tophastigheden begrænset til 140 km/t, tillader man den 6-cylindrede benzinmotor at blande sig, rammer man de 250 km/t ved hjælp at alle 394 HK. Kikker man efter rå trækkraft bør der være rigeligt med 600 Nm, og så får man lidt ekstra hjælp fra batteripakken, der er lagt helt ned i bilens bund.

Den lave placering giver lavere tyngdepunkt end man får fra en standard X5’er af nyeste generation, det kunne give lidt bedre køreegenskaber, men det koster til gengæld en anelse på bagagepladsen, en plug-in hybrid version af den nye X5 med det meget lange navn, har 150 liter mindre bagagerum end en standard X5.

Pris: Aldeles ukendt, men det officielle forbrug på 47,6 km/l trækker voldsomt nedad, når der skal beregnes registreringsafgift. Vi kan komme i den lidt besynderlige situation, at den teknisk mest avancerede X5 bliver billigere end en standard X5’er, og så er der risiko for endnu en gang politisk opmærksomhed omkring danske afgifter, og BMW bliver langt fra ene om at komme med nye biler med ny hybrid-teknik.

Det er ikke tilladt at lege med håndholdt mobil eller sende SMS’er under kørsel, men denne gang instrumentering på ny X5 plug-in, skal nok kunne aflede opmærksomheden fra kedelig motorvejskørsel.

Batteripakken ligger i bunden af bilen, som på den måde får lavere tyngdepunkt end en standard X5. Med et forbrugstal på næsten 50 km/l, kan X5 plug-in blive billigere end den mere almindelige X5’er.

Pin It on Pinterest