Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

4. March 11:26 by Jørli Petersen

Hent selv Rugbrød

VW’s første førerløse transporter, som indtil videre kendes under navnet Bulli-Cargo. Den førerløse varebiler ventes at komme til salg i 2025. Kun fire år ud i fremtiden.

Alle bilfabrikker arbejder på at komme først med den eller de førerløse biler, og VW er et af de bilmærker, som især arbejder med førerløse varebiler. En helt ny type varebil som uden videre dikke-darer kan bringe en given levering de sidste kilometer ud til modtageren. De første biler i sidste trin på udviklingsstigen begynder at køre helt uden chauffør (eller næsten) i udvalgte byer i Tyskland, hvor alle nødvendige tilladelser er hentet hos de lokale myndigheder.

Selvfølgelig er den førerløse varebil en 100 procent el-bil. Den elektriske fuldautomatiske transport af varer og reservedele bliver bygget på den lige så fuldt elektriske ID.Buzz, der sendes på markedet næste år, og ud over navn og årstal, er det ikke meget vi ved om den nye ID.Buzz, men hvis vi skæver til både ID.3 og ID.4, kan man få en fornuftig ide om den teknik der ligger gemt i ID.Buzz. Vi gætter på de samme motorer som vi allerede har set, så de kommende el-biler, både med og uden fører, bliver udelukkende et spørgsmål om batteripakke, – læs rækkevidde.

Den førerløse varebil er bygget på den ID.Buzz, der kommer på markedet i 2022.

Med på slæb har VW deres nye samarbejdspartner Ford, der nyder godt af det udviklingsarbejde, som nu tilføres turboladning, efter VW’s bestyrelse har godkendt, at der sættes betydeligt flere penge af til færdiggørelse, og her kan man gætte på, at det gælder om at komme først, for markedet for førerløse biler kan vise sig at være enormt.

I kølvandet på den førerløse transport af varer, kommer den førerløse taxi, VW satser også på delebiler og alle former for samkørsel, og mens nogle politikere mener, at fremtidens transport vil betyde færre biler på gaden, tror vi det bliver stik modsat.

Med den førerløse bils indtog, kan alle, – og her mener vi alle, have sin egen personlige transport holdende ved døren. Alle der har mistet kørekortet, alle fyldebøtter, stofmisbrugere, mennesker som ikke kunne drømme om at købe en bil, bliver pludselig fristet af den individuelle og automatiserede transport.

Tænk at sættes sig ud i sin private lounge på hjul, aktivere stemmegenkendelsen og bare sige, kør mig til Vestergade nummer 100 i Ølby, og med et privat ”Rugbrød” ved døren kan man vel også forstille sig, at man bare sender sin elektroniske bestilling til bageren søndag morgen, hvorefter man sender sit Rugbrød afsted efter alt det nybagte.

Ford er med i VW’s udvikling af varebiler, herunder den førerløse bil, som henter en god bunke viden hos det amerikanske selskab Argo, men der er ikke noget der tyder på, at Ford også kan få fingre i den kommende ID.Buzz.

Pin It on Pinterest