Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

15. July 21:26 by Jørli Petersen

Herfra til ….

Opel Corsa er bilen til landets mange pendlere. Med dieselmotor kører bilen næsten uvirkelig langt på literen.

 

Corsa er Corsa selv om den er blevet mere fransk end mange havde foretrukket. Når vi alligevel påstår, at Corsa fortsat er Corsa, er det fordi Opel trods alt har sat et godt og solidt aftryk på den nye mini, for Corsa er netop nu Opels mindste model. Den asiatiske Karl er ophørt sammen med en masse andre GM-relaterede produkter, og selv om det er ærgerligt ikke at have en bil i microklassen, er skaden trods alt til at overse. Microklassen i Danmark skrumper markant i disse år, prishoppet fra micro til en noget mere rummelig bil er næsten forsvundet, så den mindste klasse har trange tider.

De trange tider kan vi føre direkte over til de stakler, der sælger dieselolie. Tænk hvis de kun kunne sælge diesel til Opel Corsa med fransk 1,5 liters dieselmotor. De ville gå fallit på stribe, for bag rattet på Corsa diesel har men den fornemmelse, at man kan køre solen sort, køre til Verdens ende, køre til den anden ende af Danmark og retur, uden at bekymre sig om det småtriste møde med dieselstanderen.

På sin vis er denne udgave af Corsa den oplagte model til de, der har et kørselsbehov der ligger lidt i den høje ende. Hvis man kan køre motoren varm, hvis man kører lidt længere stræk, hvis man har sommerhus der betjenes i week-enden, og så har vi slet ikke sagt pendler endnu, men det kommer her med eftertryk, for Corsa diesel er bilen til de mange pendlere, der vil have det maksimale ud af det skattemæssige kørselsfradrag.

Corsa bedst

Vi har tidligere set nærmere på Corsa med 1,2 benzinmotor, men dieseludgaven af Corsa slår benzinudgaven på samtlige punkter. Først og fremmest har denne Corsa en 4-cylindret motor, der samtidig er større målt i cylindervolumen.

Opel henter ikke særlig hædrende omtale på kabinen. Et ægte gennemsnit.

Corsa diesel har også lidt flere heste, men nok så vigtigt, den har også et bedre moment, og den stikker hurtigere til 100, den har højere tophastighed, og som tidligere nævnt, den kører næsten uvirkelig langt på en tankfuld diesel.

Det officielle WLTP forbrug opgives til 24,4 km/l, og vi har målinger der viser, at det ikke er noget problem at ramme de 24,4, for det er bykørsel der koster for Corsa diesel. Når den først er rullende, bliver det rigtig økonomisk, og taler vi miljø, er dieseludgaven af Corsa også den rigtige målt på CO2 udledning.

Vi holder øje med de uafhængige målinger, der med mellemrum slipper ud fra Tyskland, nogle dieselmotorer udleder i dag færre partikler end benzinmotorerne, så vi kan komme i den situation, at Corsa rent faktisk er det mest miljørigtige valg på alle leder og kanter, men vi venter fortsat på en ADAC test af Corsa diesel.

Corsa til tops

Hvis skulle så tro, at ny Corsa også skulle blive fremhævet for gode køreegenskaber. Ret dynamiske for sin klasse, men også meget tæt på det vi finder i Peugeot 208, – og det er vel ikke så mærkeligt, da begge biler deler teknik og platform.

Forskellen på Corsa og 208 er lidt opsætning i undervognen, det handler om en ganske lille forskel i vægtfordeling, men vi noterer en god og ret direkte styring, vi er meget tilfredse med opsætning af undervognen, der både giver en fornuftig komfort på landevej til alle pendlerne, samtidig med den er afstemt til de lidt hårde side, hvilket er helt almindeligt for biler med en compoundaksel mellem baghjulene.

Vi giver plusser til bilens køreegenskaber. Absolut i toppen for sin klasse.

Denne type aksel har også den fordel, at bilen bør kunne køre stabilt med trailer, men der er selvfølgelig grænser for vægten. Corsa diesel kører med det samme som Corsa benzin, og det er lidt synd, Opel ikke har skruet lidt ekstra på vægtskruen i dette tilfælde, for vi tror ikke de 1200 kg er noget større problem for Corsa diesel. Motoren kan med stor sandsynlighed tumle den størst tilladte vægt, men der er selvfølgelig grænser, når bilens kørevægt er på 1165 kg.

Men det korte og det lange omkring Corsa er vel mest, at der ikke er mange muligheder for at træffe det individuelle valg. Motoren fås kun med 102 HK, vi kan godt se et par lette genveje til en opdatering, men det værste er måske, at Corsa diesel kun fås med 6-trins manuelt gear. Med den vanlige 8-trins PSA automatkasse, ville vi rykke mindst en klasse op, men nederst på denne side skal der trods alt stå, at Corsa diesel handler om forbrug, eller mangel på samme. Bilen kører rigtig langt på en liter olie, så den lidt højere pris i forhold til benzin, er hurtigt tjent hjem i form af lavere udgifter til brændstof.

Opel Corsa 1,5 D

Opel har holdt fast i det vi opfatter som Opel design, selv om der er rigtig meget fransk bag det tyske ydre.

Pris: fra 144.990 kr

Pris for testbil: 159.990 kr

Motor: 1,5-liter 4-cyl

6 – man

102 HK v. 3500 o/m

250 Nm v. 1750 o/m

0-100 km/t: 10,2 sek

Tophastighed: 188 km/t

Forbrug: 24,4 km/l

Kørevægt: 1165 kg

Totalvægt: 1660 kg

Trailer: 580/1200 kg

CO2: 108 g/km

Pin It on Pinterest