Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

15. September 15:08 by Jørli Petersen

Hestens røgt og pleje

Ford Mustang Cabriolet. Frist luft og herlig V8’er musik.

Efter et tvivlsomt mordforsøg på den eneste rigtige Ford Mustang, er det fornøjeligt nyt, at den nuværende og eneste ægte model Mustang bliver opdateret nok engang i løbet af 2023.

Ifølge Ford er næste års nyhed generation syv, og motoriseringen er som den bør være i en rigtig Mustang, en V8’er af en eller anden slags.

To meget store skærme dominerer kabinen, og med alle de nye funktioner, kan den nye digitale pakke bliver en rigtig fæl opmærksomhedsrøver.

Hos Ford går den 5-liters 8’er igen, i den nuværende Mustang lægger motoren 450 HK, den fås både med manuel og automatgear, men Ford holder lidt på informationerne om nyheden, man vil ikke sige hvor meget man har skruet på effektknappen, men man siger dog, at ny Mustang får endnu flere kræfter. Vi ved bare ikke hvor mange. Endnu.

Næste Mustang kommer som vi kender den, som coupe og som cabriolet. Det nye vil være den version Ford kalder for Mustang Dark Horse, og med den betegnelse er man klar med en model med flere race-gener, det bliver en version med seks køreprogrammet, hvor to de de seks programmer hedder Drag og Track, hvilket vil sige, at man kan købe en Mustang hos den lokale forhandler, og både lege dragrace på den korte 400 meters bane den ene uge, og køre hyggerace næste week-end, på en af de utallige ovalbaner i USA, hvor man ikke kan undgå at blive venstresvings specialist.

Ny model Mustang Dark Horse får tilført lidt ekstra race-grej, mere sporty opsætning og flere heste fra den forreste afdeling.

Når Ford går og dækker over motorydelsen på næste års tre modeller, kan det være, fordi man mere end antyder, at model Dark Horse bliver den kraftigste af de tre. Ford tillader sig at bruge ordet ”performance” i forbindelse med ny Dark Horse, men vi ved også, at der er grænser for, hvad man kan byde den 5-liters V8’er, hvis bilen også skal have et langt og lykkeligt liv.

Det er også nyt, at Ford kommer med flere varianter af fronten på Ford Mustang generation 7. Hvis man er Mustang nørd fra og med næste år, vil man på en øjeblik kunne se hvilken type bil, der er valgt, men det er selvfølgelig også den oplagte reservedel, til den køber der har valgt sløjbensversionen, – lidt som BMW sælger rigtig mange løse M-skilte, og så har Ford selvfølgelig givet næste Mustang endnu mere digitalt legetøj.

To monsterskærme dominerer kabinen, den store centerskærm kan blive en rigtig opmærksomhedsrøver, og så må man også undre sig over, at Ford har valgt et dansk B&Nul lydanlæg, for hvem behøver anden musik, end den man får fra V8’eren forude.

Bilen bagerst i billedet burde slet ikke have lov at bære samme navn som bilen forrest til højre i billedet, som er den ægte og eneste model Mustang. Her i ny udgave, en Dark Horse der kan sammenlignes med tidligere tiders Mach1.

Pris på næste års nyhed. Vi ved det ikke. Til gengæld ved vi, at den nuværende model koster mellem 800- og 900.000 kr alt efter model og udstyr, så vi vover et forsigtigt gæt, og siger priser fra 850.000 til en million gode danske afgiftskroner.

Pin It on Pinterest