Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

5. June '20 14:55 by Jørli Petersen

Hilux super

Toyota Hilux har haltet lidt efter nye og motorstærke konkurrenter de senere år, men det bliver der nu lavet om på med en ny 2,8 liters Hilux.

Den nye og kraftigere udgave af Toyota Hilux kommer ikke som den helt store overraskelse, men det er en nyhed, at Hilux allerede er blevet genstand for det der må beregnes som et face-lift, hvor vi kun havde forudsagt og forventet en Hilux med en kraftigere motor.

Den nye motor er også en mindre overraskelse. Allerede sidste summer luftede Toyota muligheden for en større og kraftigere udgave af Hilux, på de tidspunkt gættede vi på en opdatering af den tidligere 3-liters motor, i stedet bliver det en 2,8 liters 4-cylindret, der skal give Hilux det lidt tiltrængte ekstra pust af kræfter, som nok engang løfter Hilux op i den absolutte superliga.

Ny front, faktisk er der tale om et face-lift, selv om Toyota slet ikke bruger den betegnelse.

Netop det at være god, at være noget helt særligt, er en specialitet for Toyota Hilux. Denne bil har et ry, som alle andre slet ikke kan købe. Det er et ry for holdbarhed, duelighed og stabilitet, som man kun opnår, hvis man har udmærket sig i særlig grad i årtier, og det er alle disse kvaliteter, der har gjort Hilux til det den er.

Med ny 2,8 liters motor med 204 HK og 500 Nm, rykker Toyota op i det tomrum, som pludselig er blevet synligt efter både VW og Ford har trukket sig med absolutte topmodeller.

Sidste sommer gættede vi på en kommende kraftigere udgave af Hilux. Vi gættede på en 3-liters, men det blev kun til 2,8.

VW Amarok er allerede historie med den ellers lækre pick-up, Ford har sendt deres 3,2 på alt for tidlig og ufortjent pension, men selv disse to barske pick-up modeller har ikke kunnet pille ved Toyotas særstatus, og nu bliver Toyota ene om at udfordre Mercedes, som har deres 2,8 udgave af Nissan Navara.

Ny Toyota Hilux er med garanti lige så barsk og duelig som tidligere, de første billeder af nyheden viser et helt nyt design, vi kan også se, kabinen har fået en større overhaling, og vi kan oplyse, at bilen kommer med to 6-trins gearkasser, henholdsvis manuel og automatisk. Vi har også fået oplyst, at bilen kommer til salg i slutningen af 2020, og det kræver lidt selvtillid at begynde at sælge en bil, som først kan leveres i begyndelsen 2021, men det gør Toyota ejere, -de køber gerne et styk ny Hilux ubeset og helt uden at have sparket dæk.

Der står ikke længere Toyota præget i bagklappen, nu står der Invincible, – lidt fræk med mindre man netop er, – en Hilux.

Toyota oplyser også, at den nye motor klarer de første 100 km/t på 10 sekunder, vi ved ikke noget endeligt om totalvægt og lasteevne, men det er nok nogenlunde, som det vi kender fra den nuværende model med 2,4 motor, som i øvrigt fortsætter i modelprogrammet, og så kan vi oplyse, at der i snart 50 år er blevet produceret 20 millioner Toyota Hilux, hvoraf de 4000 er solgt i Danmark.

Forventet lasteevne 1000 kg.

Nydesignet kabine.

Pin It on Pinterest