Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

2. March 20:52 by Jørli Petersen

Høj i20

‘s

Hyundai Bayon’s design er et orgie i vinkler og skarpe kanter.

Akselafstanden passer præcis. Med 258 cm mellem for- og bagaksel, er vi på milliliter hvor vi skal være, hvis vi sætter et lighedstegn mellem Hyundai i20 og den kommende Bayon, der har hentet sit navn efter inspiration fra noget fransk byvæsen.

Længden går derimod til fordel for ny Bayon, nyheden er 14 cm, længere end i20, det hele hænger ud over de to aksler, men ser vi på teknikken, er der igen et påfaldende stort sammenfald.

Hele motorprogrammet består af herlige 4-cylindrede 1,2 motor med 84 HK, denne motor er både basismaskine i både i20 og senere i Bayon, mens de tre øvrige motorer er 1-liters udgaver af motoren fra i10, som nu får en gang kunstigt åndedræt, helt som det er tilfældet i i20, således at effekten ryger op på 100 eller 120 HK.

… eller, er det pladesmedens skræk?

Som det er tilfælde med i20, kan Bayon også fås med 7-trins automatgear at type dobbeltkobling, vi kan allerede nu forsikre, at det er en gearkasse der fungerer rigtig godt, og så er det næsten befriende, at Hyundai selv kalder ny Bayon for en crossover, og på den måde lægger afstand til SUV, som er ved at blive en større sump af misvisende modelbetegnelser, og så ved vi ikke ret meget mere om ny Bayon, – det skulle da lige være, at de to versioner med 100 og 120 HK også er tilsat en gang mild-hybrid af den bedre type af typen 48V.

Første indtryk af ny Hyundai Bayon er noget afventende. Den bil vil vi godt se i virkeligheden, før vi træffer den endelige dom, men vi kan da sige, at Bayon er en myriade af skarpe kanter og vinkler, ny Hyundai Bayon ligger så langt fra det design vi netop har set i den nye Mercedes S-klasse, det er to meget forskellige designskoler, og vi kom også til at tænke, at Bayon er en af de biler, der ikke er specielt egnet til at sende i en traditionel vaskehal. Med de kanter og vinkler vil der med mere end stor sandsynlighed være steder, hvor man skal forvaske grundigt, hvis man vil have en ensartet vask af bilen.

Indtil videre er der ikke sat nogen dato for salgsstart, men det ligger fast, at Bayon er en høj i20, ligesom Bayon har fået lidt større hjul.

Man kan selvfølgelig også håndvaske hjemme i indkørslen, men hvornår det bliver muligt, står indtil hen i det meget uvisse. Vi gætter på efteråret 2021 som det tidligste, og hvis vi skal givet et bud på bilens pris, må det bliver lige omkring det runde tal 200.000 kr.

Pin It on Pinterest