Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

23. May 09:59 by Jørli Petersen

Højresving

Det er begrænset hvad man kan se fra førersædet, det er højt hævet over asfalten..

Når man sidder højt hævet over asfalten, er omringet af cykler med vidt forskellig hastighed, og skal kringle et 18 meter langt vogntog til højre på alt for lidt plads, man man blive tvunget til at trække bare lidt ud mod midten af vejbanen, før man indleder sit højresving, og her er en oplagt mulighed en alvorlig ulykke, især når højresving skal foretages i et land med rigtigt mange cyklister.

Et af problemerne med lastbiler og ulykker ved højresving er, at cyklisterne ikke aner, hvor meget eller hvor lidt man kan se fra den ophøjede position, selv om lastbilen er udstyret med et utal af helt korrekte spejle, men nu kommer teknikken både chaufføren og cyklisterne til assistance.

Fra 1. juni kan man købe den nye udgave af Sideguard Assist til Mercedes lastbiler.

Systemer til at gøre højresving mere sikre har været på markedet siden 2016, men nyeste udgave fra Mercedes har fuld dækning af hele lastbilens længde, ikke kun en mere sporadisk kontrol af især den forreste del af lastbilen. Det nye system dækker alle 18 meter, hvis det er lastbilens længde, men systemet har også et autostop eller automatisk opbremsning, som træder i kraft, hvis ikke chaufføren har opdaget den mulige risiko for ulykke.

Det nye system, der har fået det tjekkede navn – højresvingsassistent, virker ved hastigheder op til 20 km/t, som ikke lyder af meget, men som er en rigtig høj svinghastighed for en lastbil i bytrafik.

Mercedes er første bilmærke der tilbyder det nye system, som både vil brede sig til mindre køretøjer, men også til andre bilmærker. Der er ikke oplysning om pris på det nye sikkerhedssystem.

En cyklist fylder ikke ret meget, når den kører på siden af en lastbil i fuld længde.

Pin It on Pinterest