Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

6. July '16 20:49 by Jørli Petersen

Hondas superbil

Honda NSX er topmoderne superbil, bygget over et alu-monocoque, ligesom der er brugt alle andre stærke og vægtbesparende materialer overalt i bilen.

Honda NSX er topmoderne superbil, bygget over et alu-monocoque, ligesom der er brugt alle andre stærke og vægtbesparende materialer overalt i bilen.

Honda NSX blev vist første gang i 1984 som  concept car, men bilen skulle blive mere end et blikfang på en biludstilling. Den første produktionsmodel blev vist i Chicago i 1989, og kom til salg i 1990, og i 2016 er Honda klar med endnu end version af NSX, selv om den helt korrekte betegnelse nok er Acura NSX, som Honda kalder sine luksusbiler i USA.

Acura NSX er ude hos forhandlerne i USA til en pris på 158.000 $.

Her over sommeren skifter den amerikanske fabrik navneskiltene ud med det velkendte Honda-logo, og jo den er god nok, Honda NSX bliver i modsætning til tidligere fremstillet i USA, og det er ikke en hvilken som helst bil, der ruller på det meget korte samlebånd, hvor man vælter avancerede materialer og ultra-lækker mekanik ned i den bil, som vi ikke tøver med at kalde en superbil.

Under den kraftigt store bagrude med voldsom hjældning, finder man en 3,5 liters V6'er og et hybridsystem med tre motorer. Samlet effekt knap og nap 600 HK

Under den store bagrude med voldsom hældning, finder man en 3,5 liters V6’er og et hybridsystem med tre motorer. Samlet effekt er knap og nap 600 HK

Frem for en længere forklaring, bringer vi en meget koncentreret gennemgang af nogle af de mest iøjnefaldende og lækre tekniske løsninger, som ikke opfanges af de heldige, der får et glimt eller to af den nye NSX.

En lang remse

Honda NSX er bygget med et alu monocoque chassis, A-stolper i ultra højstyrkestål mens bilens bund er i kulfiber. I motoren finder vi smedede stempler og krumtap, titanium plejlstænger, tværstillet centermotor, 3,5 liters V6 på 75 grader med dobbelt turbo med max. ladetryk på 1,05 bar.

NSX er også en avanceret hybrid med 4-hjulstræk og 9-trins automatgear af typen dobbeltkobling. Den maksimale effekt hentes mellem 6500 og 7500 omdrejninger og er 507 HK fra benzinmotoren plus 74 HK fra hybrid systemets tre el-motorer. To af motorerne er monteret på hver sit forhjul, mens nummer tre er en centermotor placeret mellem motorblok og gearkasse. Litium-ion batteripakken er opdelt i fire dele, fordelt for optimal vægtfordeling, og maksimalt drejningsmoment er 646 Nm fra 2000-6000 o/m.

Tværstillet centermotor og et hybridsystem med 4-delt batteripakke, gør det muligt at give bilen en meget optimal vægtfordeling.

Tværstillet centermotor og et hybridsystem med 4-delt batteripakke, gør det muligt at give bilen en meget optimal vægtfordeling.

Vi kan også nævne detaljer som tryksmøring, en dobbelt type benzinindsprøjtning, hvor direkte indsprøjtning er det primære system, mens indirekte (gammeldags system med blanding i indsugningsmanifolden) benyttes som tilskud ved max. ydelse. Det betyder også to højtryks benzinpumper, med 4,48 bar til de seks direkte dyser, og en variabel pumpe til de indirekte dyser med tryk fra 3,52 til 5,03 bar. Motorens kompression er 10,0:1, de fire runde under bilen er 245/35 ZR19 for, og 305/30 ZR20 bag, køreklar vægt er 1763 kg, tophastighed er ca. 308 km/t og bilens totallængde er 449 cm. Hvis det på nogen måde er interessant, er bilens ECE-snit 10,0 km/l, og 0-100 km/t er – hurtigt nok.

De første eksemplarer af Honda NSX kommer til Europa i efteråret, dansk pris er ikke klar, og skulle det være det helt afgørende spørgsmål, kan Honda NSX bruges til feriebrug, hvis man kan begrænse behovet for bagage til det der kan pakkes ned i et bagagerum på 110 liter.

Det handler om køreglæde. Alle tekniske løsninger og bilens afstemning er gjort på en sådan måde, at køreoplevelsen er maksimal til den heldige kartoffel, der opholder sig bag rattet, og med produktionssted i USA, er der sikkert også plads til en langbenet dansker.

Det handler om køreglæde. Alle tekniske løsninger og bilens afstemning er foretaget på en sådan måde, at køreoplevelsen er maksimal til den heldige kartoffel, der opholder sig bag rattet, og med produktionssted i USA, er der sikkert også plads til en langbenet dansker.

Pin It on Pinterest