Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

6. September 19:31 by Jørli Petersen

Humørsprederen

Alfa Giulia i jobudgave. Typisk motorisering for type og klasse, men en usædvanlig undervogn.

Det er ikke første gang vi har fat i Alfa Giulia, eller Alfa Romeo Giulia, og vi må med det samme tilstå, at vi er kæmpefan af Alfas ualmindelig velkørende jobbil, og det den beskrivelse har vel næppe været mere præcis end netop nu.

Vi har tidligere køre Giulia i skrappere udgaver, og jo flere kræfter jo bedre kan man godt sige om Giulia, så derfor det er ekstra interessant at få Giulia helt ned på jorden, ned på det niveau hvor alle de andre befinder sig, og hvad er mere jordnært end netop 200 HK i denne typiske størrelse jobbil.

Måler vi Giulia i rene kroner og ører, starter prisen med de 200 HK og 8-trins automatkasse ved 400.000 kr, men det er selvfølgelig listepris, noget helt andet er de priser man kan få i flåderabat, og vi har også bemærket, at Alfa med jævne mellemrum har rigtigt skarpe leasingpriser på Giulia, så hvorfor tøve.

Man løber en åbenlys risiko ved at bede om en prøvetur. Hvis man har den mindste sans for biler, bliver man hurtigt fanget af Giulia, og især Giulia, som i lighed med visse tyske konkurrenter trækker på baghjulene, og i lighed med samme konkurrenter, har man en forkærlighed for 2-liters motorer der yder i omegnen af 200 HK.

Den 8-trins automatkasse er ved at blive standard i denne klasse, men selv om man er til biler med baghjulstræk, er der alligevel noget særligt til Giulia.

Der er gjort ekstra meget ud af skiftegaflerne. Den er inden for rækkevidde i alle situationer.

Afstemning af undervogn er et særdeles vellykket kombination mellem vejgreb og komfort, der er ikke det mindste problem ved at køre lange stræk i Giulia, man kan køre flere hundrede kilometer og ankomme frisk og veloplagt, det har nærmest været en almindelig transportstrækning uden bemærkninger, men man kan selvfølgelig hente meget mere ud af Giulia.

Humørknappen

Først når man sparker bil den lækre Alfa, finder man ud af, at bilen kan noget særligt. Hele undervognen er flot afstemt til skarpe kurver og hurtige retningsskift, bremserne er effektive, og så har vi et godt øje til en særlig detalje ved førerpladsen, og nej, det er ikke den lidt fjollede placering af start-stop knappen, det er og bliver rent lir, det der beviser, at Alfa har lagt bunkevis af omhu i bilen er skiftegaflerne bag rattet.

De er længere end normalt for denne type gafler. De går fra noget der klokken 7 til 11, og i højre side fra 1 til 5, det er med andre ord altid muligt at ramme de ønskede gearskifte, også når man holder godt fast i den læderbeklædte gang bakelit, og nok en bevis på omhu, hos Alfa har man ikke ridset lidt i lakken for at lave et symbol, man har nydeligt stanset et plus og en minus, og alle grater er selvfølgelig fjernet og overfladen pudset og poleret.

Teknisk er vi meget tilfredse med Giulia i almindelig standardindstilling, her er Giulia stadig noget særligt i sin klasse, men hvis man er i det uartige hjørne, og drejer lidt på den lille knap, der også kan kaldes humørknappen, det er den knap der sidder nærmest førerpladsen i midterkonsollen, og gør man det, kan der ske ting og sager.

Gode sæder og lækker indretning.

Med køreindstilling ”d”, rammer man bilens sporty indstilling, der lukkes op for en helt anden motorstyring, gearkassen skifter temperament, styringen strammes yderligere op og Giulia er klar til fest og ballade.

Her får man råderet over samtlige 200 heste, som for alvor vrinsker i sit tøjer. Her er Giulia utrolig skarp, og det gælder undervogn, styring og motor med tilhørende gearkasse.

Her i indstilling d, lammetæver Alfa Giulia alle sine konkurrenter i klassen omkring 200 HK, så det gode råd må være. Hvis ikke ud vil være bestyrer af nøglerne til en Giulia, så hold dig væk fra en prøvetur. Her på redaktionen er vi sjældent positive.

Alfa Romeo Giulia Sprint

Pris: fra 399.990 kr

Giulia er klassisk 4-dørs sedan. Ultra lækkert design, men bilen skal ikke købes for sit bagagerum, der er under middel.

Pris for testbil: 469.990 kr

Motor: 2,0-liter 4-cyl

Automat type 8-aut

200 HK v. 5000 o/m

330 Nm v. 1750 o/m

0-100 km/t: 6,6 sek

Tophastighed: 230 km/t

ECE-snit: 12,3 km/

Kørevægt: 1429 kg

Totalvægt: 1879 kg

Trailer: 745/1500 kg

CO-2: 184 g/km

Pin It on Pinterest