Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

20. November '16 19:53 by Jørli Petersen

Hurtig udskiftning

Mazda holder gryden i kog, og sender en ny CX-5 på gaden. CX-5 er Mazdas bedst sælgende bil netop nu.

Mazda holder gryden i kog, og sender en ny CX-5 på gaden. CX-5 er Mazdas bedst sælgende bil netop nu.

Mazda hviler åbenbart ikke på en succes. Når en bil for alvor slår an, skal gryden holdes i kog, og det er måske årsagen til en helt ny Mazda CX-5, som bliver fornyet efter kort levetid.

Den første CX-5 blev præsenteret i 2012, og bilen viste sig fra start som en af de klart bedste biler af SUV typen i sin størrelse, og det er ikke bare noget vi påstår her på Bursd.com.

Den første CX-5 er Mazdas klart største succes i mange, mange år, hele 25 procent af den samlede produktion er CX-5, og selv om levetiden på en bil i denne størrelse typisk er seks år, er den nye CX-5 klar allerede efter knap fem år, og det betyder, at Mazda ikke bruger alle mulige kunstgreb, for at kradse de sidste penge i kassen på en betalt og næsten udtjent model.

Ny CX-5 vises for første gang på biludstillingen i Los Angeles. USA er også det store marked for CX-5, og her kan de nyde udsigten til opdatede benzinmotorer på enten 2,0 eller 2,5, som er det mest almindelige på det amerikanske marked, mens det japanske hjemmemarked er mere lige, målt efter motorstørrelse, men stadig et næsten 100 procent marked for biler med benzinmotorer.

Mazda CX-5 kommer til Europa i foråret 2017. Der er ikke endeligt nyt om dansk salgsstart, men helt fra LA er der rygter der siger debut før sommerferien, og i Danmark er det især de to varianter af Mazdas lækre 2,2 diesel, der er interessante.

Når Mazda laver en ny bil, er køreglæden i centrum. Stort plus til Mazda.

Når Mazda laver en ny bil, er køreglæden i centrum. Stort plus til Mazda.

Samtidig bliver man ekstra glad for en ny Mazda. Her går man ikke op i lange beskrivelser om mere eller mindre irriterende og dårligt tilpassede sikkerhedssystemer. Nyheden hos Mazda er et system der hedder G-Vectoring, og det er et program, der understøtter bilens køredynamik.

Køredynamik!!! Et ord der næsten er gået i glemmebogen hos mange bilfabrikanter. Et begreb der er trådt under fode af mange af de nye sikkerhedssystemer, så Mazda CX-5 har allerede fået en hel bunke pluspoint et halvt år før bilen er kommer til Danmark.

Og tjek så lige fronten på den nye CX-5. Mazdas nye design er trådt endnu mere i karakter, og det kunne se ud, som om Mazdas våde drøm om hvidt lys i et ubrudt bånd tværs over fronten, er blevet en realitet. I det mindste på den bil, der præsenteres på udstillingen i LA.

Ny kabine med en række af de kendte Mazda-elementer.

Ny kabine med en række af de kendte Mazda-elementer.

Pin It on Pinterest