Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

15. April '19 08:38 by Jørli Petersen

Hva’ så Hansen

Toyota Yaris model WRC med 380 frække heste, en tophastighed afhængig af bilens opsætning og valgt gearing, og en Yaris der er forlænget så meget, at den koster ekstra, hvis den ryger gennem betalingsanlægget ved Storebælt.

Toyota læner sig op ad uendelig berømmelse for deres rally-Yaris, der er begyndt at hente sejre i VM serien, men berømmelse kan heldigvis opnås på flere måder. Måske for den mest obskure og dominerende hækspoiler, der får en hvilken som helst kebab-BMW til at ligne en traditionel herrecykel tilsat cykelspænder.

Aldrig har vi set en så markant hækspoiler, og som Toyota selv skriver på den komplicerede tingest, – venligst, lad være med at åbne, så tvivler vi på, om bagklappen i denne Yaris i det hele taget står til at åbne, uden man først sætter et par mand til noget afmontering.

Sådan en Yaris vækker naturligvis en del opsigt, og det er ikke bilens 1,6 motor eller de 380 HK, der flytter masser af instant power til de fire trækkende hjul via den 6-trins manuelle gearkasse, der kildrer nysgerrigheden, det er og bliver den dominante spoiler, der både fungerer som traditionel spoiler med downforce, og som diffuser, der skal sprede luften efter den hurtige Yaris, så man kan hente den sidste tiendedel på de krævende hastighedsprøver.

Hvad siger man, når man har set nærmere på sådan en Toyota præstation: Noget i retning af, ”kom igen T. Hansen”.

Et styk hækspoiler i profil. Den ultimative drøm for ejere af den første guldkæde med tilhørende kebab BMW, – mon den kan tilpasses en 3-Serie, eller har T. Hansen noget der ligner?

Pin It on Pinterest