Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

31. January 10:24 by Jørli Petersen

Hvem kommer først

Ford er tidligt ude med nyhed om en kommende Connect som plug-in hybrid. Til gengæld siger Ford ikke, hvornår de kan levere bilen, som også er en VW Caddy PHEV, og vi gætter på, at VW kommer først på det danske marked.

Ford er tidligt ude med nyheden om en kommende Transit Connect, og måske med god grund, for som venner deler de nye partnere et komplet modelprogram, og hvor Ford skal bygge ny VW Transporter i Tyrkiet, bliver den nye Transit Connect en VW Caddy, som skal bygges på VW’s fabrik i Polen.

Den nye Connect er i sig selv ikke nogen nyhed. Det er til gengæld nyheden om en plug-in hybrid version af Caddy og Connect, og hvis man studerer det Ford kalder nyheder, er det kun nyt for Ford, for 1,5 liters benzin med 150 HK tilsat 7-trins automatgear af typen dobbeltkobling, er alt andet end nyt hos VW. Det samme kan man sige om den 2-liters TDI med 122 HK, som er en gammel traver hos VW, men ny for Ford, og således skal vi indstille os på nyheder de kommende år.

Det der er nyt for det ene mærke, er ikke nødvendigvis nyt hos kollegaen, der sælger samme bil, men hvad ved vi ellers om den kommende Caddy/Connect plug-in hybrid?

To helt identiske biler. Ingen kan se, om denne varebil er en VW Caddy eller en Ford Transit Connect.

Rækkevidde på el skulle kunne strækkes helt til 110 HK. Vi kender ikke batteripakken ellers kørselsforhold, men vi ved, at foruden de 150 HK fra benzinmotoren, er det bedste moment 350 Nm, og så ved vi, at bilens nyttelast bliver 770 kg, ligesom trailervægten er 1400 kg som højeste vægt.

Uden plug-in kan både Caddy og Connect fås i flere andre udgaver, Også som klassisk 102 hestes diesel, og selvfølgelig er det igen VW’s trofaste 2-liters med 102 HK, der stikker snuden frem, og på den måde er der tale om klar fremgang for Ford, mens VW bliver hvor de er. Basisudgaverne af Caddy/Connect får en nyttelast på 820 kg, den må køre med 1500 kg på krogen, og herfra er der massevis af usikkerhed.

Fremtidens Ford Transit Connect er en VW Caddy, og den nye Ford skal bygges i Polen.

Ford oplyser, at den nye Connect kan bestilles i løbet af foråret. Meget kryptisk. Ford oplyser endvidere, at de første biler kan leveres til købere ude i Europa i løbet af det sene efterår, og mens VW ikke skal have klinket noget med tidspunkter for levering, kan vi alligevel drage den nærliggende konklusion, at Caddy er på markedet samtidig med Connect, og vi gætter også på, at VW kommer først. Også fordi Ford skifter importør i løbet af året. Ford trækker sig som importør i Danmark, og overlader alt det med Ford-biler i Danmark til Hyundai og kinesiske BYD.

Kabinen i Connect og Caddy forventes at være forskellige.

Pin It on Pinterest