Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

15. January '17 13:22 by Jørli Petersen

Hver tredje er en hybrid

Toyota Prius kan i 2017 fejre de første 20 år som model, og teknikken er gennem årene forbedret og finpudset, og en ny plug-in model er på vej til Danmark. En hybrid med endnu længere rækkevidde som el-bil.

Toyota Prius kan i 2017 fejre de første 20 år som model, og teknikken er gennem årene forbedret og finpudset, og en ny plug-in model er på vej til Danmark. En hybrid med endnu længere rækkevidde som el-bil.

Toyota kan i år fejre de første 20 år med en populær hybrid. Toyota Prius runder de første to årtier som model, og det nye Prius modelprogram, bliver i 2017 fuldendt med en såkaldt plug-in model. En Prius med større batteripakke som kan lade hjemme i stikkontakten, for at give bilen forbedret rækkevidde som el-bil i storbyen, men Toyota er meget mere hybrid end Prius.

I 2015 solgte Toyota 16670 personbiler i Danmark, og det er de to små, der trækker salget i vejret. Toyota Yaris og Aygo er næsten lige store med et lille plus til Yaris. Samlet sælger de to modeller 10.900 biler, og mens Aygo ikke fås som hybrid, er 58 procent af alle Yaris en hybrid.

Hybridandelen af Toyota Auris er noget højere med 81 procent, og det tal svarer til 2150 solgte Auris hybrid i nogenlunde runde 2016 tal.

RAV4 er også dukket op som hybrid, endda med mulighed for at køre med en nogenlunde pæn trailervægt, men spørgsmålet er, om hybrid er særlig anvendeligt til kørsel med en større trailer, eller det må nøjes med at være en mulig nødløsning.

Salget af RAV4 viste pæn fremgang efter meget sløje salgstal i 2015, og hver anden ny RAV4 var en hybrid, og det viser tydeligt, at Toyota sælger RAV4 til andre end de købere, der har den store trailer som en nødvendighed.

Toyotas salg af hybridbiler kan bliver højere i løbet af 2017. Den nye C-HR benytter sig af den teknik, der er finpudset over 20 år i Prius, det gør C-HR til de særdeles egnet og gennemtestet hybrid, og selv om C-HR også fås med 1,2 liters turbomotor, gætter vi på, at hybrid bliver det mest almindelige i årets første nyhed fra Toyota.

Toyota er selvfølgelig godt tilfredse med den store fremgang i salget af hybrid. Toyota mener, at fremgangen skyldes kendskab og miljøbevidsthed hos køberne, men det handler også om pris, for hybrid er blevet billigere med årene, ligesom danske bilafgifter er sat ned. Begge dele taler til fordel for Toyotas hybridteknik, som teknisk set ikke fås bedre hos noget andet bilmærke.

Toyota RAV4 er også dukker op som hybrid. Nu med en anstændig trailervægt, men spørgsmålet er selvfølgelig, om hybrid og høj trailervægt er to ting der hører naturligt sammen.,

Toyota RAV4 er også dukket op som hybrid. Nu med en anstændig trailervægt, men spørgsmålet er selvfølgelig, om hybrid og høj trailervægt er to ting der hører naturligt sammen.

Pin It on Pinterest