Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

18. November '22 17:21 by Jørli Petersen

Hvor er Fuso?

Fuso Canter og eCanter er den lille lastbil, der kan opbygges til næsten alle formål.

Det er længe siden Fuso har givet danske livstegn. Det er som om det tidligere Mitsubishi Fuso har lidt druknedøden hos Mercedes, og vil man købe Fuso, skal man en tur til Mercedes forhandleren.

Det gælder således også for den nyeste type Canter, en såkaldt eCanter, og dermed har vi mere end antydet, at nyheden er elektrisk, uden at det er noget særligt, for Fuso har solgt den lille elektriske lastbil siden 2017.

Alligevel er det interessant at se nærmere på detaljerne omkring nyeste Fuso eCanter. I modsætning til tidligere, kan Fuso nu fås i en lang række varianter, og med den mulighed bliver eCanter en mulighed på de områder, hvor bilen er særligt anvendelig, og ser vi på størrelse, er en eCanter med en akselafstand helt nede på 250 cm, en elektrisk lastbil til kørsel på de steder, hvis man ellers er henvist til noget der nærmest er manuelt.

To motorer og tre batteripakker er en del af det nye eCanter program.

Nyheden fås med seks forskellige akselafstande, og for at gøre det praktiske fuldkomment, kan man købe eCanter med det smalle førerhus med en bredde på kun 170 cm, så gartnere, firmaer der afhenter affald, eller virksomheder der udfører arbejde i den inderste baggård, kan man fordel se nærmere på eCanter, som selvfølgelig kan opbygges efter nøjagtigt de krav, som en virksomhed måtte have.

eCanter fås med to motorer og tre størrelser batteripakke. Motorerne afhænger af bilens totalvægt, det er enten 150 eller 175 HK, og batteripakkerne er 41, 83 eller 124 kWh, som igen giver en rækkevidde på 70, 140 eller 200 km. Ikke imponerende tal, men tilstrækkeligt til netop det eCanter er rigtig god til, og når både Nissan og Toyota har trukket sig fra dette marked, er den nu Mercedes ejede Fuso pludselig blevet den eneste lette lastbil med såkaldt frembygget førerhus, hvilket er det samme som en motor, der ligger under førerhuset, men det betyder igen, at bilens totallængde kan udnyttes maksimalt.

Totalvægten på ny eCanter starter ved 4,25 t til 8,55 t. De store modeller kræver stort kørekort, mens de mindste læner sig op ad de EU særregler, der er for vægtgrænser for elektriske køretøjer, hvilket betyder, at de lette eCanter kan køres på almindeligt kørekort.

Uanset batteripakke, er rækkevidden ikke imponerende, men det er heller ikke nødvendigt til eCanter, som har sin styrke på andre områder.

Pin It on Pinterest