Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

1. October '16 07:48 by Jørli Petersen

Hyundai går el-vejen

i30 er Hyundais største nyhed i 2017 hvis vi måler succes i salgstal. den 5-dørs i30 er klar til salg i det meget tidlige forår, mens den populære stationcar må vente til sensommeren.

i30 er Hyundais største nyhed i 2017 hvis vi måler succes efter salgstal. Den 5-dørs i30 er klar til salg i det meget tidlige forår, mens den populære stationcar må vente til sensommeren.

Det store folkelige hit der har indtaget Hyundais hædersplads i Paris, er den nye i30. Bevares, kun som 5-dørs, den populære stationcar kommer først senere, og typisk for Hyundai hedder det sensommer eller meget tidligt efterår 2017, før den nye i30 er helt på plads i Danmark.

2017 bliver et hektisk år for Hyundai. Året starter med en face-liftet i10, – også kaldet Lille Ida, den nye i30 er todelt med dansk salgsstart der hedder henholdsvis februar/marts og august/september, samtidig skal en del af forhandlerne også gøre sig klar til at genstarte Hyundais varebiler, den nye store H350 kommer endelig langt om længe til Danmark, og så har vi gemt et par store nyheder til sidst.

5-dørs i30 har får main-stream bagparti.

5-dørs i30 får main-stream bagparti.

Hyundai Ioniq blev vist først gang i det tidlige forår. Derfor var de tre udgaver af den spændende, mellemstore 5-dørs Hyundai trængt lidt i baggrunden i Paris, men nu kan Hyundai sige noget helt konkret om de tre udgaver af Ioniq, der kommer som ren el-bil, som plug-in hybrid og som hybrid.

El-udgaven og Ioniq Hybrid bliver de to første i Danmark. De er klar til salg slut januar eller primo februar 2017, – så nok en gang åbent hus og salgsstart hos Hyundai, og priserne på de nye Prius og Tesla konkurrenter er klar.

Hyundai Ioniq får flere konkurrenter i Danmark, men Prius er nok den mest alvorlige og mest kendte af alle. Ioniq vinder første runde på smartness, om den kan klare alt det andet må tiden vise.

Hyundai Ioniq får flere konkurrenter i Danmark, men Prius er nok den mest alvorlige og mest kendte af alle. Ioniq vinder første runde på smartness, om den kan klare alt det andet må tiden vise.

Hyundai Ioniq kommer som ren el-bil, som hybrid og som plug-in hybrid. De to førstnævnte står salgsklar kort efter nytår.

Hyundai Ioniq kommer som ren el-bil, som hybrid og som plug-in hybrid. De to førstnævnte står salgsklar kort efter nytår.

Ioniq el koster 269.995 kr indregnet de højere afgifter på elbiler, der træder i kraft til nytår. Ioniq Hybrid skal koste 299.995 kr, og hvis man vil tage bestik af størrelsen af den kommende Ioniq, er den nye hybrid m.v. en mellemting mellem i30 og i40.

Ioniq som plug-in hybrid kommer først i sommeren 2017, prisen er ikke kendt endnu, men det bliver den dyreste Ioniq, og så har vi en sidste og mere kedelig nyhed fra Hyundai, som viser kedelige tegn på fine fornemmelser.

Nu går Hyundais danske importør på jagt efter landets forhandlere. De skal investere i guldpaladser med grønlandsk marmor op gulvene og guldbelagte dørgreb, – sådan kan det i det mindste tolkes, når Hyundais danske repræsentanter fortæller om den fagre nye fremtid for de folkelige koreanske biler.

Denne kendelige tendens har vi set hos flere andre bilmærker, men mindre må vel kunne gøre det, og de vilde importør-ambitioner kan kun betales et sted, som er de priser landets Hyundai-ejere betaler for reservedele og værkstedsbesøg. Derfor en helt generel opfordring til den danske bilbranche. Klap lige hesten, – kik ud over landets grænser, og se hvordan man indretter sig i vore nabolande.

Hyundai har også sit eget luksusmærke, som ikke sælges i Danmark. Det er biler i topklasse som denne Le Genesis projekt New York, stadig et koncept, men en bil med mening og fremtid. Måske er det luksusfornemmelserne fra denne model New York, som har inspireret den danske Hyundai importør til at tvinge landets forhandlere til at investere i kostbare nye bilhuse, hvor mekanikerne kan spise spejlæg direkte på gulvet i smøregraven.

Hyundai har også sit eget luksusmærke, som ikke sælges i Danmark. Det er biler i topklasse som denne Le Genesis projekt New York, -stadig et koncept, men en bil med mening og fremtid. Måske er det luksusfornemmelserne fra denne model New York, som har inspireret den danske Hyundai importør til at tvinge landets forhandlere til at investere i kostbare nye bilhuse, hvor mekanikerne kan spise spejlæg direkte fra gulvet i smøregraven.

Pin It on Pinterest