Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

19. December '17 22:12 by Jørli Petersen

Hyundai som trendy

Kona er Hyundais udgave af den bil vi også kender som Kia Stonic, men Hyundai går en helt anden vej. Man vil være trendy, og en af de fremtidige købere har måske sat cyklen ved den nye Kona, som her er fotograferet ved en af byens in-cafeer. Super trendy.

Første nyhed fra Hyundai i 2018 bliver den nye Kona, som får det officielle SUV-stempel af Bursd.com, fordi bilen kan fås med træk på alle fire hjul, selv om Hyundai går efter alt andet end off-road egenskaber i mærkets mindste SUV.

Hyundai vil være trendy. Kona skal være bilen til byerne, Kona skal være bilen til de unge, det skal være kvindernes bil, uden det på nogen måde skal opfattes negativt eller nedsættende, for det handler om stil og tidens trend, hvor den lidt høje bil er ved at give de traditionelle biler godt og grundigt baghjul.

Det er heller ikke nogen nyhed, at Hyundai deler modelprogram med Kia. Når Hyundai har noget nyt, er der noget tilsvarende hos Kia og omvendt, og sådan er det også med Kona, hvor Kias nyhed hedder Stonic, men med disse biler, bliver det tydeligt, at Hyundai og Kia går hver sin vej.

Begge starter med priser på 180.000 kr, herfra bevæger Kia sig i jævne spring til den dyreste model, der koster 235.000 kr, mens Hyundai har helt andre valg.

En anderledes og mere spændende kabine. Der står design hele vejen over Kona.

Fra de 180.000 kr løber vi godt forbi 300.000 kr for den dyreste 4WD model med 177 HK, for Kia og Hyundai har også forskelligt motorprogram, Hyundai har cylindret 1-liters med turbo og 120 HK på den billigste model, hvor Kia har 1,2 liters med 84HK, og indtil videre er den 120 hestes eneste motor til Hyundai Kona.

Hurtigt følger en 1,6 liters, som heldigvis har hele fire cylindre, med turbo når vi de 177 HK, mens vi skal et godt stykke ind i 2018, før der står ny 1,6 liters diesel på modelprogrammet, så kikker du efter dieselbil til de mange kilometer, der passer perfekt til Hyundais garanti med ubegrænset antal kilometer, skal du kikke hos Kia, som har 1,6 diesel med 110 HK på programmet fra start.

Hyundai Kona er ægte SUV, fordi bilen også fås med 4-hjulstræk. Det giver en lidt højere bund i bagagerummet.

Hvert sit segment

Hyundai forsøger at tale ny Kona op i en klasse, hvor den måske ikke hører naturligt hjemme. Med akselafstande omkring 260 cm, er vi lige under det man kalder Golf-klassen, og når Hyundai skal vælge sine egne konkurrenter, taler man om Mazada CX-3, Toyota C-HR og Fiat 500X. Stilmæssigt er der også forskel på de to biler, selv om de har meget identiske mål ind- og udvendigt, men det interessante for Hyundai vil være, om de kan snuppe den andel af de øvre cross-over eller lette SUV-marked, som man sigter efter.

Hyundai har med ny Kona lagt sig kraftigt i selen. Man søger noget nyt, man lancerer spændende design, og man har flere ting gemt lidt op i ærmet, for Kona bliver den første Hyundai SUV, der kører som ren el-bil, en bil der ventes at komme på det officielle modelprogram i løbet af 2018, men det er meget usikkert, om der kommer biler til Danmark, for Norge har fortsat regler, der gør el-biler til noget attraktivt.

Kort og kontant er Hyundai Kona den anden side af en fælles bil. Om det bliver Hyundai eller Kia, der kører med de store salgstal må tiden vise. Vi kan med sikkerhed sige, at Hyundai Kona er noget nyt og forfriskende fra Hyundai, og det er bilen med det klart bedste motorprogram af de to søstermodeller, – når Hyundai i løbet af det næste år får samtlige modeller gjort klar til salg.

Sådan. Klar til byen, parkeret i Kødbyen i København, klar til tæt trafik og kaos, klar til parkeringsbøder og daglig kamp med cyklister, men først og fremmest trendy. Kona er helt ny stil fra Hyundai.

Pin It on Pinterest