Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

4. March '19 18:37 by Jørli Petersen

I og ikke F

Jaguar har kæmpe succes med den elektriske I-Pace, så det var I og ikke F der kørte med den eftertragtede titel Car of the Year 2019, efter dødt løb og omstemning med Alpine A110. Det europæiske trofæ blev modtaget af Jaguars designchef, iført tjekkede jeans, opslag o.s.v.

For første gang i historien. Dødt løb i kampen om at vinde den eftertragtede titel Car of the Year. Da samtlige stammer var talt op, stod det 250 – 250 mellem Jaguar I-Pace og Alpine A110 (som ikke hedder Renault til fornavn), mens årets nummer tre, Kia Ceed fulgte lige i hælene på de der måtte dele pladsen som nummer et, hvorefter de to biler måtte tilbage til juryen, som til sidst skulle vælge mellem de to ”vindere”, og kun disse to biler.

Det blev Jaguar I-Pace der kørte med titlen, og dermed slog den elektriske SUV-type den betydeligt mere hard-core traditionelle sportsvogn, og alle må herfra sige ja eller nej til juryens endelige valg.

Nederst på siden finder du de syv finalister og deres placering, men hvis vi sammenlignet det danske resultat med det internationale, er der vendt op og ned på Jaguars placering, mens den danske vinder, Ford Focus, måtte nøjes med en plads som nummer fire i Europa.

Hvis vi ser på den placering Bursd.com havde til den danske afstemning, passer det perfekt med det internationale resultat, hvor vi endnu engang kan konstatere, at Bursd.com er mere på linje med Europa, end vi er med de danske kolleger.

Vi havde Kia Ceed som vores bud på en dansk vinder, men sådan gik det som bekendt ikke, men i Europa er Ceed placeret foran Focus, ligesom vi havde Peugeot 508 noget højere på vores hitliste. Når vi ikke sendte flere point efter Jaguars europæiske vinder, er det fordi vi ikke kender bilen godt nok. Vi kender ikke bilen fra daglig omgang, vi kender ikke de gode og måske mindre gode sider når der skal lades, vi kender ikke rækkevidden i detaljer, og ukendskab betød, at vi havde Jaguar som vores nummer fire på listen.

Hvad nu hvis, er det naturlige spørgsmål. Det ved vi af gode grunde ikke, men vi er helt klar over, at prisen på en væsentlig hindring når der skal uddeles danske point, ligesom vi ville have haft meget vanskeligt ved at sætter en Alpine A110 helt i top på en dansk hitliste.

Alpine A110 deltog ikke i den danske kåring, det samme gælder Citroen C5 Aircross, mens Mercedes A-klasse også glimrede med sit fravær, men det er fordi Mercedes spiller fornemme på det danske marked. De gider ikke deltage.

1: Jaguar I-Pace: 250 points

2: Alpine A110: 250 points

3: Kia Ceed: 247 points

4: Ford Focus: 235 points

5: Citroën C5 Aircross: 210 points

6: Peugeot 508: 192 points

7: Mercedes-Benz A-class: 116 points

 

Pin It on Pinterest