Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

20. December '19 12:19 by Jørli Petersen

I sidste sekund

Fra næsten ingenting til en mulig topplacering på listen over firmabiler i 2020. Ford Kuga med 2,5 liters benzinmotor og plug-in hybrid. Ialt 225 HK til en rigtig gunstig pris, før rabat til leasingselskaber plus de nye 40.000 kroners rabat for denne type firmabil. Mon Ford kan levere firmabiler nok?

Ingen kan beskylde Ford for at gå forrest når det gælder ny teknologi, men at Ford blev sat så langt tilbage i kapløbet om el-biler i alle afskygninger, er alligevel lidt af en overraskelse, ligesom Fords første forsøg med en Mondeo hybrid pænt sagt er langt fra det konkurrenterne kan præstere.

Derfor er det ekstra interessant at se nærmere på de nyheder, der begynder at lande på markedet straks inde i 2020.

Kuga har allerede et rigtig godt navn og rygte, og brugsmæssigt ligner det en forbedring.

Ford fisker i den populære SUV og SUV-look-alike klasse, hvor Ford sender en ny udgave af velfungerende Kuga på markedet, mens den nye mindre Ford Puma ventes at dukke op i februar eller marts måned.

Ny Kuga er den mest interessante af de to nyheder. Lidt længere, lidt bredere og lidt længere akselafstand er ikke noget der henter den helt store opmærksomhed, men det gør motorprogrammet, hvor Ford for første gang præsenterer et fuldt hybrid-program inden året 2020 er slut.

Topmodellen i det nye Kuga program bliver en 2,5 liters benzin med plug-in hybrid. Ialt 225 HK tilsat et frækt design i en populær bilklasse, som i overflod bliver begunstiget af nye beskatningsregler for firmabiler fra og med 1. april 2020. Med alle disse plusser kan ny Kuga PHEV bliver den topsælger, Ford har sukket efter i snart mange år, hvis man vel at mærke kan levere, for med en startpris på 270.000 kr for en 2,5 liters benzin plug-in hybrid, er der virkelig budt op til Kuga-dans straks inde i det nye år.

Fuldt motorprogram, to typer brændstof og alle type hybrid. Ny Kuga ligner en ægte succes for Ford.

Yderligere Kuga plusser er, at Kuga også fås med dieselmotorer. En 150 hestes 2-liters mild-hybrid dieselpakke til 325.000 kr vil være fristende for den mere krævende bruger, og kan man nøjes med mindre, kan Kuga også leveres med 1,5 liters diesel og 1,5 liters benzin.

Ny Kuga ligner Fords nye trumfkort i 2020. Flere typer motorer, fuldt hybrid-program inden året er slut og måske det bedste af det hele, man slipper fuldt og helt for Fords 1-liters 3-benede benzinmotor hvis man vælger Kuga.

Lille Puma

Inden foråret for alvor er slået igennem, er ny Puma klar til salg, men Puma får ikke samme lette adgang til danskerne. Puma lander sammen med barske konkurrenter som ny Peugeot 2008 og ny Renault Captur, samtidig med Puma skal dyste med den lækre Kia Xceed, – det bliver en anderledes omgang for Puma at få fodfæste på markedet, hvor startprisen på Puma bliver lige omkring 225.000 kr.

Ny Ford Puma får ikke samme flyvende start som den større Kuga. Benhårde konkurrenter kommer samtidig med Puma, som i overflod er udstyret med det vi kalder tvivlsomme motorer.

Puma dukker op i to udgaver, begge med den motor, som Ford ikke kan nævne, uden samtidig at bruge ordet ”prisbelønnet”. Vi har længe forsøgt at finde ud af hvem, der har tildelt denne tvivlsomme 3-benede 1-liters motor en pris, og ikke mindst, – en pris for hvad?

Senest stillede vi spørgsmålet til en særdeles vidende mangeårig Ford medarbejder, og det eneste svar vi fik var: Det er en pris vi har fået i snart mange år, men hvem der har givet prisen?

Det er denne motor, som indtil videre er eneste mulighed i ny Puma, og den kommer også i nye hybrid udgaver, både som mildhybrid og senere som klassisk hybrid a la Toyota. De to udgaver af Puma der er først på markedet yder 125 og 155 HK, men det skal man ikke lægge alt for meget i, når mængden af power kommer fra en meget lille motor med et meget stort blæseorgan. Motorer af denne type er mest af alt til bykørsel og til let familiekørsel uden vilde udfordringer som høj hastighed, kraftigt læs, campingvogn, masser af vind eller kraftige stigninger.

Ford har til dato været langt bagud med nye typer motorer, men både Puma og Kuga kommer med flere typer hybrid inden året 2020 er slut.

Vi har ikke informationer om yderligere motorer til ny Puma, men vi holder øje med den lette SUV look-alike, som Ford har manglet i modelprogrammet, og så krydser vi fingre for nye muligheder.

Kuga er ægte SUV, og det gælder også for den nye model. En Kuga med 4-hjulstræk ventes på markedet i slutningen af 2020.

Pin It on Pinterest