Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

3. July 10:32 by Jørli Petersen

ID.3 på Skoda’sk

Skoda Elroq er i Danmark i første del af 2025, og bilen er Skodas udgave af VW ID.3. Dermed er priserne også lagt nogenlunde fast.

VW koncernen er kendt for at bygge samme bil under forskellige mærker, på det område adskiller VW sig ikke fra andre bilkoncerner, og derfor er det naturligt, at Skoda også kommer med en type ID.3 Det eneste man kan indvende må være, – hvorfor tog det så lang tid?

Men endelig i det meget tidlige forår 2025, er Skoda klar med deres ID.3, men med et mindre mundret navn. Skoda har fået en lidt trist vane med halvskumle modelnavne, og nyheden har fået navnet Elroq.

Nyheden får officiel debut i oktober måned, produktionen starter umiddelbart efter, og det vi ved er, at Elroq kommer i tre/fire varianter, hvis vi giver den sidste model lidt ekstra kredit.

Skoda Elroq kommer i fire udgaver. Alle med kendt teknik.

Basis Elroq, – den model der svarer til dagens billigste ID.3, får modelbetegnelsen 50. Her er der 170 HK og et batteri på 55 kWh, mens næsten model der hedder 60, er helt almindelig ID.3 med 204 HK motor og et batteri på 63 kWh. Begge disse modeller har fået begrænset potensen til en tophastighed på 160 km/t, og godt det samme, for ellerter har de med at tømme batteriet på rekordtid når man lander på motorvejen.

Topmodel Elroq hedder 85, og en såkaldt 85+ Her man kan hygge sig med et batteri på 892 kWh motoreffekten er enten 286 eller 299 HK, tophastigheden er højere end på basisbilerne, og så er der ikke det mindste nyt om priser, men hvis du tager et grundigt kik på VW ID.3, kan du hvis alt er som det plejer at være, trække lidt fra, og samtidig huske på, at priserne på el-biler måske er faldet et par gange mere inden vi når frem til noget der ligner slut februar 2025.

Skoda er langt fra de eneste, der laver samme bil med lidt forskellige design og andre navne. Værst er det med kinesiske biler, hvor rigtigt mange er bygget over samme læst med samme teknik.

Pin It on Pinterest