Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

13. January '20 20:02 by Jørli Petersen

ID.3 på Strøget

En af sommerens store nyheder er VW’s el-bil ID.3. En prototype af den nye VW ellert udstilles i den kommende uge på Strøget i København. Lige over for Illum.

Mens Københavns nye Metroring bliver gjort færdig, har VW indtaget den nedre del af Strøget. Selv om der er godt et halvt år til præsentation af den nye ID.3, har den danske VW importør fået fingre i et eksemplar af den nye el-bil, så interesserede danskere kan se nærmere på bilen, sparke lidt dæk, og få yderligere detaljer om den el-bil, der ser ud til at vende op og ned på det danske marked for el-biler.

Det afgørende spørgsmål til VW er ikke hvad bilen koster, om man skal betale ekstra for måtter eller andre banale og traditionelle spørgsmål, de kommende måneder handler det om hvor mange biler VW kan levere, for kan de sende nok biler til Danmark, kan VW ID.3 gå hen og bliver den mest solgte el-bil i Danmark.

Foreløbig står det fast, at ID.3 kommer i tre varianter. Tre størrelser batteri, hvilket er det samme som tankstørrelse eller rækkevidde, og tre typer motorer, som igen er det samme som hvor hurtigt man kan tømme batteriet for energi, hvis man udsætter de tre biler for den fælles tophastighed på 160 km/t, som i tilfældet ID.3 ikke er begrænset, fordi det er politisk korrekt, men fordi det er helt almindelig fornuft, for kan bilerne køre hurtigere end de 160 km/t, bliver rækkevidden yderligere reduceret til noget der ligner et minimum, for VW’s ID.3 har samme problem som alle andre el-biler, fart er dyrt, hastighed koster, og jo mere kan kan holde forbruget nede, jo kortere tid skal man opholde sig på ladestationen.

De tre udgaver af ID.3 kommer også med tre typer ladetid. Mindste ID.3 kan lade med maksimalt 50 kW, hvilket svarer nogenlunde til det de mest almindelige hurtigladere kan præstere netop nu, de to større udgaver lader med henholdsvis 100 og 125 kW, hvis man er heldig på ladestationen.

Udvendig størrelse som en Golf, i kabinen er den på størrelse med en Passat, og så tilføjer vi, at bagagerummet er som en Polo.

Tre varianter af ID.3 betyder også tre grader af udstyr, men som noget helt ny, – og hold nu godt fast i bordkanten, giver VW ikke kun fem års garanti eller 100.000 km plus tilhørende service på en ny bil, der er også indbygget en Clever aftale med køb af ID.3, så man kan se frem til et helt fast bilbudget de første fem år, man er ejer af VW’s første seriøse el-bil.

Bordet fanger

Der har allerede været en del interesse for ID.3 fra mulige danske købere. Flere har skrevet en foreløbig slutseddel, og i februar fanger bordet. Det er nu der skal skrives under, og de danskere der har is i maven, og køber ID.3 ubeset og uden at have kørt en meter i bilen, får leveret det VW kalder en First Edition, en bil der er mage til den bil, der er udstillet på Strøget. De får selvfølgelig også bilen leveret som de første, mens alle andre kommende købere må stille op i rækken af fremtidige ejer med usikker leveringsdato.

VW er fortsat lidt tvivlende på endeligt tidspunkt for levering af danske ID.3, man er også lidt forsigtige med at sige noget om leasing af den nye VW, men det kommer alt sammen i løbet af de kommende måneder lover VW, så også de mere forsigtige danske købere kan få samtlige oplysninger, inden der skal trækkes på dankortet.

VW’s udstilling af ID.3 er ganske kort. Bilen kan ses den kommende uge, sidste dag på Strøget er den 20., men der er stor interesse for VW’s el-bil. Da VW holdt snigpremiere på bilen, vakte bilen opsigt, og mange tilfældigt forbipasserende forlængede ruten med en tur rundt om bilen, og indhentede ny viden om bilen, som måske, – måske ikke, kan blive danskernes nye el-darling.

Snigpremiere på VW ID.3, der kommer i tre udgaver med rækkevidde op til 550 km efter den nye WLTP norm.

Om selve VW ID.3 siger VW, at bilen har samme fysiske størrelse som en Golf, mens den indvendigt er stor som en Passat, så hvis du lægger vejen forbi Strøget, så læg især mærke til det såkaldte motorrum, som er næsten ikke-eksisterende. Med meget lidt teknik forrest i bilen, kan kabinen gøres endnu længere, forsæderne er endnu tættere på forakslen end i en traditionel bil, så vi siger ja til kabineplads, mens det kniber mere med bagagerummet, der mere er Polo størrelse, og så er der alt det med rækkevidde og ladetider.

VW lover rækkevidde fra 330 til 550 km, når det hele spiller optimalt efter den nye WLTP målemetode. Priserne starter ved 280.000 kr mens topmodellen koster 350.000 kr, og så længe VW ikke kan levere alle de biler man kan sælge, bliver der ikke tale om lavere priser eller mulig rabat, og hvis man er helt almindelig dansk bilejer, er det også værd at vide, at man ikke kan sætte en trailer efter VW ID.3.

Flere danskere har skrevet under på en foreløbig aftale, og i februar bliver det alvor. Hvis der laves endelig aftale, får køberne det VW kalder en First Edition, en topudstyret bil med mellemmotor, præcis som den kan ses den næste uge på Strøget. Sidste dag er den 20. januar.

Pin It on Pinterest