Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

14. March '17 20:20 by Jørli Petersen

If it aint’…

Renault Clio er netop fået et såkaldt face-lift, som er kandidat til titlen - Verdens mindste  facelift.  Vi er i småtingsafdelingen, hvor det meste findes indendørs.

Renault Clio har netop fået et såkaldt face-lift, som er kandidat til titlen – Verdens mindste facelift. Vi er i småtingsafdelingen, hvor det meste findes indendørs.

Et gammelt mundheld siger på klingende fynsk – ”If it aint broken, dont fix it”, og det er den opskrift Renault har brugt, da man gav populære Clio et såkaldt face-lift. Lidt opfriskning her og der for at forlænge bilens liv som model, men selv om Clio er halvtgående inden det store modelskift, er den familievenlige franskmand stadig med fremme, både når man måler på popularitet og egentlige salgstal.

Clio som stationcar er familiens klare favorit. En stationcar, som ikke er stationcar i ordets egentlige forstand hvis man forveksler betegnelsen med bunkvis af plads og dårlig akustik i bilen, Clios version er mere den bløde mellemvare med et pænt stort bagagerum, der kan rumme lidt mere end det man finder i den klassiske 5-dørs, det er bilen til børnefamilien, og hvis man holder øje og øre tæt til jorden, kan man være heldig og ramme en af de mange kampagner, som er blevet lidt af en Renault specialitet.

Det franske bilmærke sælger biler på samme måde som købmanden sælger solgryn og smør. Ugens tilbud varierer, og Renault bruger rigtige købmandstricks til at sælge biler, så med jævne mellemrum kan man nærmest få smidt en Clio i nakken.

Priserne på Clio som stationcar koster koster lige nu fra 124.000 kr før levering og metallak. Det er ikke meget mere end mange danske betaler for en såkaldt microbil, der typisk har en reel pris på 110- 115.000 kr, så man får uhyggeligt meget for de sidste 10.000 kr.

De største nyheder er gemt i den store skærm i midten, og jo mere udstyr, jo mere lir på elektronikken.

De største nyheder er gemt i den store skærm i midten, og jo mere udstyr, jo mere lir på elektronikken.

Familieguf

De store ændringer på faceliftet Clio er LED-lys og en del indvendige forbedringer. Mere udstyr, mere lir på det elektroniske, og testbilen var udstyret med alt hvad Clio kan trække på den store trykfølsomme skærm.

Langt de fleste Clio sælges med benzinmotor, men nyheden på dagens model er også, at der kun er en dieselversion tilbage, det er den 90 hestes udgave af den kendte 1,5 diesel, og hvis man er pendler, er det svært ikke at holde af Clio.

Bedre sæder og forbedret daglig komfort. En god opskrift på den fødte pendlerbil.

Bedre sæder og forbedret daglig komfort. En god opskrift på den fødte pendlerbil.

Med et ECE-snit på 31,3 km/l er forbruget så lavt, at det også kan omsættes til noget meget brugbart for de, der har meget langt til arbejde, eller bare kører rigtigt mange kilometer. Eneste ulempe vi kan finde er den 5-trins gearkasse, som trods alt er nogenlunde velafstemt, men en 6-trins vil være prikken over det berømte ”i”, og hvis man skulle ”fix it” for at blive ved det indledende mundheld, måtte det være valget af gearkasse.

Undervognen er ganske uforandret. Ingen ændringer, en bil der er sat op til komfort, men også en bil med ganske hæderlige generelle køreegenskaber, Clio er også en bil med lavt støjniveau, og så har sæderne fået en kærlig og forbedrende hånd i forbindelse med det meget lille face-lift, som gør bilen yderligere aktuel for det den er allerbedst til, at klare den daglige dont til og fra arbejde, til at køre de mange kilometer, og hvis jeg personligt var på udkik efter en veltrimmet pendlerbil til en fornuftig pris, ville Clio stå meget højt på en meget begrænset liste over potentielle kandidater.

Renault Clio St.C 1,5 dCi 90

Mere plads end vanligt og rigtig god daglig økonomi. Billigste stationcar koster under 125.000 kr, vil man have diesel, starter prisen noget højere.

Mere plads end vanligt og rigtig god daglig økonomi. Billigste stationcar koster under 125.000 kr, vil man have diesel, starter prisen noget højere.

Pris: fra 123.900 kr

Pris for testbil: 178.800 kr

Motor: 1,5-liter 4-cyl

5-trin man

90 HK v. 4000 o/m

220 Nm v. 1750 o/m

0-100 km/t:12,0 sek

Tophastighed: 181 km/t

ECE-snit: 31,3 km/l

Kørevægt: 1210 kg

Totalvægt: 1720 kg

Trailer: 625/1200 kg

CO-2: 82/km

bagage min 445

Pin It on Pinterest