Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

13. July '17 15:36 by Jørli Petersen

Ignis med stil

Suzuki Ignis har fået personlighed, samtidig med bilen markedsføres som en mini-SUV, mens testbilen har Suzukis egen form for enkel hybrid.

Når vi har sat sidste punktum i denne test, har vi været igennem hele modelprogrammet for Suzuki Ignis, som vi tidligere har beskrevet som bilen, der har skiftet stil. Fra helårspermanent, hårnet, Grøn Folio og plads til gangstativer, er Ignis nu noget ganske andet, og det er det ganske andet vi falder for med ny Ignis.

Med hele modelprogrammet mener vi samtlige motorer, som i virkeligheden kun er en 1,2 motor plus samme motor med ekstraudstyr. Det ekstra er Suzukis enkle system til hybrid, det er ekstra komponenter, der skrues på samme motor og på samme platformen i bilen, det er såre simpelt, på papiret ser det også ud til at være forholdsvis billige komponenter, men de billige komponenter forsvinder i udstyrspakker, for mens billigste Ignis koster 128.000 kr, koster testbilen 173.000 kr, hvor de sidste er 8000 kr for tofarvet bil med metallak.

Netop derfor er bilen med det Suzuki kalder Mild Hybrid eller SHVS en sjældenhed, og den danske importør har lugtet lunten, så den udgave vi har til test, er den eneste Ignis med hybridsystem, og prishoppet fra den mindst udstyrede Ignis med samme 90 hestes motor til hyridmodellen med maskimalt udstyr, er kort sagt for stort og voldsomt.

Kabinen i Ignis adskiller sig også fra den almindelige gang øllebrød, man finder i andre biler i samme prisklasse.

Flot økonomi

Vi har rost Ignis for rigtig flot benzinøkonomi i test. Vi nåede over 21 km/l i standard Ignis, og det var ikke fordi vi var særligt skånsomme, eller bevidst søgte mange kilometer.

Ignis med hybrid bør således give et bedre resultat, og derfor har vi stresset Ignis hybrid under alle forhold, og resultatet af den udvidede test er ikke overraskende. Det er under bykørsel man har størst gavn af Ignis med hybrid, som i praksis er en lille el-motor, der hjælper benzindelen under acceleration og igangsætning.

Standard Ignis kører 21,7 km/l i officielt snit, med hybrid er samme vejledende tal 23,3 km/l, så vi har været på jagt efter en bekræftelse på flere kilometer per liter, og det korte svar er ja, vi kan måle en forbedring under bykørsel, mens vi ikke kan finde beviser for forbedring ved kørsel på lande- og motorvej.

Vi har små forskelle, men det kan lige så godt hænge sammen med trafik, temperaturer, vind og især testens længde, for mens vi havde det vi kalder for et mindste testforbrug på standard Ignis, og nåede 21,2 km/l (imponerende) nåede vi i denne test 19,8 km/l, hvor bilen til gengæld havde fået bank, bank og flere bank. Den fik masser af kilometer på motorvej, hvor vi ikke holdt til i inderbanen efter langsomtkørende lastbiler med Arla logo, så svaret til Suzukis hybrid er det samme, som det er til andre biler med hybrid, den elektriske del giver fortrinsvis gevinst under bykørsel med mange start og stop, det er også her man får gavn af bilens automatiske start/stop funktion, og med samme ejerafgift på begge udgaver af Ignis, er det meget vanskeligt at retfærdiggøre merprisen for Ignis med hybrid, og vi må også tilføje et desværre, for selv om det er et enkelt system, bilder vi os ind, at vi kan mærke de få ekstra hestekræfter og især det forbedrede moment, når vi giver gas frem mod næste røde lys, men man skal have for mange sedler op af lommen for at købe et system, som godt kan undværes.

Skæve vinkler og et meget karakteristisk look set bagfra.

Den nye stil

Alligevel er det flotte forbrugstal vi henter ud af Ignis SHVS, især fordi bilen har fået flere smæk end normalt. Vores bevidste forbrugs dræber-test har ikke fået det resultat vi måske havde regnet med, men Ignis skal købes for sin stil, for sit nye design, for alt det anderledes, og vi har selvfølgelig fundet ud af, at der er meget delte meninger om dagens Ignis, og det er godt nyt for Suzuki.

Det betyder, at bilen er bemærket, at man tager stilling til bilen, og når nogen kalder bilen for grim, er der andre der falder for bilens charme, og vi hører til den sidste gruppe.

Det hele handler om charme og pæn økonimi for en benzinbil, for Ignis skal ikke købes for sine køreegenskaber.

Der er intet at skrive om. Det er enkel konstruktion, det er generelle egenskaber der får et OK – og videre til den næste, vi kan ikke skrive noget særligt positvt om kurveegenskaber, styring eller andet, det er så generelt og hverdagsagtigt, at vi allerede nu begynder at gabe blot ved tanken om timerne målt efter køreglæde, mens vi er anderledes fornøjet når vi tænker på bilen med den meget anderledes udstråling. Vi lukker med et hurra for de biler, som tør noget nyt og anderledes.

Suzuki Ignis 1,2 Dualjet SHVS

Her ser man for alvor de nye signaler fra Ignis. Falske gæller i en meget bred C-stolpe som tager en del udsyn, den korte skrå hældning over bagruden og en ganske høj og meget lodret hæk. Nederst lidt frække fælge for at understrege, at ny Ignis ikke er som alle de andre.

Pris: fra 127.990 kr

Pris for testbil: 172.990 kr

Motor: 1,2-liter 4-cyl

5-trins man.

90 HK v. 3750 o/m

120 Nm v. 1750 o/m

0-100 km/t: 11,8 sek

Tophastighed: 170 km/t

ECE-snit: 23,3 km/l

Kørevægt: 945 kg

Totalvægt: 1330 kg

Trailer: 400/1300 kg

CO-2: 97g/km

Pin It on Pinterest