Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

11. May 12:55 by Jørli Petersen

Ikke mere Sport

Nu skal alle sporty biler fra Renault ikke længere hedder Renault. Det hele skal lægges i den hat, der hedder Alpine.

Kalenderen viser forår, og ved indgang til årets sidste forårsmåned, forsvandt det begreb, der ”tidligere” hed Renault Sport.

Ikke mere Sport fra Renault, men det betyder ikke, at det er slut med sportslige biler fra det franske mærke. Det store trick i bogen skal være, at alle biler der kunne fortjene at hedder noget med Sport, fra og med den 1. maj 2020 har skiftet navn til Alpine.

Det synlige bevis ruller allerede rundt på en meget synlig platform. Renault trak sig fra formel 1, men blev omgående erstattet af Alpine, og så kommet det store spørgsmål: Hvor stor afsmitning, har en Alpine f1 på salget af en Renault Clio?

Både Clio og Megane har haft spændende biler med tilnavnet Sport eller Trophy, vi har bragt glædelige testrapporter fra møder med flere af disse, men den næste kommer til at hedde Alpine, – et eller andet.

Alpine har lige nu kun en enkelt model, den spændende A110, og en Alpine skal købes i et Alpine center, hvor det nærmeste ligger i Tyskland. Tænk hvis fortidens smækre Renault 5 Turbo 2 havde heddet Alpine.

Renault har også introduceret et nyt logo for kort tid siden, og vi kan dårligt nok kikke ind på fabrikkens egen hjemmeside, før vi skal skovle os igennem nye udnævnelser, oprettelse af nye afdelinger, og det er som om alle de nye afdelinger har travlt med at gøre sig synlige internt i den store koncern.

Til en international præsentation af en ny Renault spurgte vi, hvorfor Renault har fundet det nødvendigt at lave et nyt logo. Før vi fik en længere bortforklaring, undslap der en ufrivilligt støn hos flere Renault folk, så det er åbenbart et emne, der har taget en del tid internt hos Renault, men vi frygter, at det store skift fra sporty Renault modeller til Alpine vil give mindre opmærksomhed til mærket Renault, og lad os bare nævne et eksempel eller to.

En af de meget legendariske biler fra Renault, er 80’ernes Renault 5 Turbo2. En ualmindelig frækkert, ikke meget større end en bakke Smørbar, vægten er næsten lige så lav, og midt inde i bilen, havde man fjernet bagsædet og placeret en ganske hidsig turbomotor, som i datidens topudgave lagde 210 HK.

Den nye Renault 5 er stadig en prototype, men bilen ventes i sin endelige udgave i løbet af i år, 2021. Tænk hvis der kommer en turbo eller GTI udgave, så skifter bilen navn til Alpine.

Bilen var meget synligt i gadebilledet, et voldsomt luftindtag var bygget ud foran de bagerste hjulkasser, der samtidig havde fået en betragtelig bredde, men hvad nu hvis denne bil havde heddet Alpine 5?

Ville den have været en naturlig del af det ganske store og populære Renault 5 modelprogram?

Og hvad med den nye Renault 5, der ventes at se dagens lys i løbet af i år? Hvis der kommer en GTI udgave af ny 5’er, hvad får det af betydning for Renault, hvis bilen bare skal hedde Alpine?

Tænk hvis Peugeot havde opfundet et nyt navn til 205 GTI? Og. Ville interessen for en VW Golf GTI have været den samme, hvis bilen havde heddet noget helt andet.

Vi har set Seat udskille deres sporty biler i et nyt mærke. Måske er det den spanske opfindelse, der har bredt sig til Renault og Alpine? Vi følger naturligvis udviklingen med stor nysgerrighed.

Pin It on Pinterest