Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

2. October '19 13:54 by Jørli Petersen

Indre mirakler

Ny eller gammel Clio. Man skal virkeligt stille skarpt for at se forskel, men Renault forsikrer, at der er tale om meget mere end det face-lift.

Ny Renault Clio kræver det helt skarpe øje, hvis man skal se forskel på ny og gammel, så alt det nye finder man indendørs. dDt er de små og lidt større indre mirakler vi er vidne til, men vi rammer også det andet yderpunkt, for ny Clio er også en katastrofe for mange trofaste Clio fans, for der er ingen ny stationcar i det nye Clio program, som har dansk premiere til priser, der starter ved 158.000 kr, og har du tilstrækkelig tålmodighed, giver vi i de sidste linjer det gode tip til en billigere model ny Clio, der er nummer fem i rækken.

Den franske familiebil er både et fransk og dansk hit. Måske er det årsagen til den manglende fornyelse i bilens ydre design, hvor man kun kan kende forskel på ny og gammel på lygterne, nøjagtigt som man ser forskel på ny og face-liftet model.

De nye forlygter på Clio V. Det mest sikre bevis på Clio V eller Clio IV.

Alligevel bedyrer Renault, at Clio V er en helt ny Clio. Der er næsten ikke noget genbrug i den nye model, en påstand der udløser et højt støn fra deres udsendte, for vi kan uden problemer udpege op til flere gange genbrug af dimser og dutter, ligesom vi stønner noget opgivende, når vi ser ny Clios basis motorprogram, som desværre er udstyret med den ganske triste 1-liters motor, som fortsat er af typen 3-cylindret.

Vi har ikke revet ny Clio rundt om hjørnerne tilsat den nye 100 hestes 3-benede halte-fanden, men vi har kørt den tekniske pakke i Nissan Micra, og her var vi et godt stykke fra begejstring, så vores forhåbninger skal knyttes til redningsmotoren, som vi tillader os at kalde den 1,3 liters med 130 HK. Her har vi fingre i Renault og Mercedes nye 4-benede ”folkemotor”, og vil man absolut have en Clio benzin, så har denne version vores meget varme anbefaling.

Lille bil, stor skærm.

Ellers falder vi tilbage på de vanlige favoritter, som er 1,5-diesel i diverse udgaver. I Clio V er det med 85 og 115 HK, vi tror begge dele kan gå an, priserne er 170- og 180.000 kr for Clio diesel med pænt udstyr, og selv om der kun er chip-tuning tilforskel på de to varianter diesel, får man rigtig meget for de sidste 10 store sedler.

 

Hvis vi skal forfølge overskriften, skal vi gøre ophold ved den nye type instrumentering, som vi lidt frækt kalder Peugeot-om-igen. Set med franske briller kan Renault selvfølgelig ikke sidde stille og se på Peugeots nye type instrumentering, hvor man på den store instrumentskæm bag rattet kan finde den helt personlige indstilling. Det er her man efterligner Peugeot, men ny Clio har også fået en endnu større skærm øverst på midterkonsollen, der er tilføjet en ganske pæn bunke sikkerhedsudstyr, hvor en god bid af nyhederne findes på selv den billigste model. Hatten af for den indstilling.

Det er ikke en katastrofe at lave en 5-dørs familiebil, men mange danskere vil kalde det en katastrofe, at der ikke er en stationcar i det nye Clio program. Dette hul skal lukkes af Captiva.

Vi lægger også mærke til de forbedrede sæder, – eller det der ligner forbedringer. Vi har ikke siddet i timer bag rattet i ny Clio, så vi må selvfølgelig tage forbehold, men det ligner noget godt.

Det samme kan vi sige om den indre aflæggeplads rundt førerpladsen, – det er en kendt Renault specialitet, at man kan finde plads mange steder i en bil og gøre den brugbar, vi lægger også mærke til de nye materialer, som er mere af den bløde og indbydende type, ligesom der er kommet mærkbart mere plads i bagagerummet.

Og så slutter vi med priserne. Billigste Clio V koster 157.000 kr. Den noget mere interessante Clio 1,3 koster 186.000 kr, og de to gange diesel har vi allerede prissat.

Hvis man synes, det er rigeligt saftige priser, så er det gode råd, som det altid er med Renault, ha’ lidt is i maven. Renault har det med at starte højt, hvorefter der går kampagne og tilbud i systemet, så hvis alt går som det plejer, vil man kunne få fingre i ny Clio til en noget lavere pris ikke specielt langt ud i fremtiden.

Fem generationer Clio, hvor det især er svært at se forskel på generation fire og fem. Fra start er ny Clio udelukkende udstyret med benzin- og dieselmotorer, men til næste år kommer Clio også som hybrid og som 100 procent el-bil.

Pin It on Pinterest