Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

4. October '18 17:29 by Jørli Petersen

Ingen ny C5

Citroen C5 Aircross er den store nyhed fra Citroen, og bilen bliver eneste model der benytter C5 betegnelsen. Der kommer ingen ny udgave af traditionel Citroen C5.

Citroen har lanceret C3 Aircross og Cactus på markedet, og de to næste nyheder er Berlingo og den helt nye C5 Aircross, der er en såkaldt SUV, uden at være det helt. Der er ikke nogen 4-hjulstrukket udgave inden for synsvidde, så fra start er den kun en wanne-be SUV, men måske er det håb. Få meter fra nyheden, viser Peugeot deres nye 3008 med træk på alle fire, så måske er det håb for ny C5 Aircross, måske er det hybridudgaven der står et andet sted på Citroens stand i Paris, for C5 Aircross er også på vej med ladestik og batteripakke, men som det gælder for øvrige hybrid-biler fra PSA koncernen, -de ikke kommer lige med det samme.

Nøgleordene til ny C5 Aircross er rummelighed og komfort. Mange elementer fra model Cactus, går tydeligt igen i den høje C5’er.

C5 Aircross hybrid ligner en 2020 bil, men stilen fra Citroen er den kendte, tre individuelle og fuldt fleksible bagsæder i samme stil som forsæderne i Cactus, det er også samme type støddæmpere der gemmer sig under C5 aircross, der blev lanceret til Cactus, en ny type dobbeltvirkende, og Citroen har allerede travlt med bunkevis af lovprisninger om ny C5 type SUV-look-alike.

Hybridudgaven af C5 Aircross kan måske gøre den nye Aircross til en ægte SUV, men vi må vente til 2020 før vi ser den endelige udgave af den store Aircross hybrid.

Den dårlige nyhed fra Citroen er, at der ikke kommer nogen ny C5. Vi har længe vidst, at den sidste C6 er henvist til historiebøgerne, nu ser det ud som om C5 får samme tur, og på den måde kan man langsomt med sikkert aflæse fremtiden for PSA’s biler, selv om det endelige stilskifte er udskudt et stykke tid, fordi man fik den ide, at indlemme Opel i PSA koncernen.

Den postkasse lignende indretning der giver den i rollen som ladestander, er en tilfældighed. Den hører ikke til bilen, den hjemlige ladeboks til garagen bliver mere main-stram, og vi ved ikke meget om batteristørrelse, rækkevidde på el og de endelige ladetider.

Peugeot viser en ny 508, mens Citroen siger nej til en C5. Opel har deres Insignia, der forsætter frem til 2024, mens Citroen går egne veje, både med stil, indretning og måske køremåde, for Citroen holder stadig fast i det nye slogan der lyder, – Komfort er cool.

Det er også komfort man lover fra den nye C5 Aircross, -vi tilføjer plads som et godt element i den nye Citroen, og Citroen mener, at de første biler kan være i landet i slutningen af januar 2019, mens der hedder noget med 20 før hybrid versionen er på plads.

Pin It on Pinterest