Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

1. June 21:45 by Jørli Petersen

Intet kompromis

Jeep Wrangler er et rullende ikon, en fuldgod off-roader og en bil med et bulder af motor, men nu går glansen af Gertrud. Wrangler som plug-in hybrid lyder helt forkert.

Jeep Wrangler. Et ægte amerikansk ikon, en hard-core off-roader, en bil der er bygget og ombygget til de mest ekstreme udgaver, men for alle udgaver af Wrangler gælder, at bilen altid har haft om ikke en monster motor, så en solid gang mekanik, der kan drive bilen under stort set alle forhold.

Nyeste udgave af Wrangler gør op med tidligere tiders dyder. Wrangler kommer nu som plug-in hybrid, prisen starter ved 1,1 million danske kroner, og måske er det Wranglers pris plus generelle omdømme, der får Jeep til at være meget forsigtige med alt for generelle oplysninger om den samlede tekniske løsning.

Jeep bruger meget tid på at fortælle om bilens 4×4 teknik, at bilen er forsynet med ikke en, men to elmotorer, hvoraf den ene er indbygget i gearkassen, Jeep fortæller også, at batteripakken på 17 kWh er pakket i en vandtæt enhed under bilens bagsæde, ligesom alt elektrisk grej, således at bilen kan klare vådt terræn og en vadedybde på 76 cm.

Når man skal lære en legende nye kunster, må man slå kunder på bilen. Batteripakken er gemt under bagsædet.

Navnet på Jeep Wrangler som PHEV eller plug-in hybrid er Wrangler 4xe, og navnet får en mængder klokker til at ringe. Alarmklokker.

Jeep oplyser ganske kort, at benzinmotoren i den nye type Wrangler er 4-cylindret, men på intet tidspunkt skriver man, at der er tale om en 2-liters liters benzinmotor, som er sat til at yde 272 HK og 400 Nm. Fra start  verserede der rygter om Wrangler havde samme 1,4 liters motorløsning som de mindre modeller fra Jeep, helt så slemt er det trods alt ikke, men som det er tilfældet med alle biler af plug-in typen, skal bilen vurderes ud fra brændstofmotoren alene, og det gælder især for en off-roader, som hurtigt kan tømme et batteri for selv det sidste spor af energi.

Når det begrænsede batteri er løbet tør for kræfter, må vi nøjes med det du kan hive ud af en 1,4 liters benzinmotor fra Fiat.

Af data oplyser Jeep den samlede ydelse til 380 HK og 637 Nm. Det sidste lyder flot, det er med fuldt opladte batterier og fuld knald på begge elmotorer fra stående start – gætter vi på, vi ved også, at elmotor nummer to indbygget i gearkassen yder 145 HK, så vi har omkring 55 HK eller lidt mere tilbage til den elmotor, der på traditionel vis sidder mellem motor og gearkasse, som er en klassisk opskrift på en hybrid drivlinje.

Selve elsystemet er bygget op omkring en 400V løsning, vi ved også, at de første 100 km/t kan nås på 6,4 sekund, men Jeeps lovprisning af ny type Wrangler, hvor man endda påstår, at der ikke er noget kompromis i ny Wrangler, fortjener særdeles stor grundighed, før man beslutter sig for at lægge mindst 1,1 million kroner på bordet

En 2-liters liters benzinmotor er, uanset hvor meget turbo man måtte tilføre, ikke den mest egnede motor til Jeep Wrangler. Wrangler skal have et bulder af en motor, før den er en ægte Wrangler, så bilen kan kun overraske, når den kommer til Danmark i løbet af juli måned.

Jeep har ikke forenklet eller gjort førerpladsen mere logisk siden sidst. Der sker rigtig meget på ganske lidt plads.

Pin It on Pinterest