Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

7. December '17 21:18 by Jørli Petersen

Jaguar opruster

Forenede Biler er nyeste Jaguar og Land Rover butik i Sverige, og det nye danske hovedkontor har lånt tegningerne til det byggeri, der påbegyndes på Dynamovej i Gladsaxe næste år.

British Car Import har hjemadresse i Kolding, men sælger Jaguar og Land Rover i Norge, Sverige og Danmark. Den dansk baserede importør har skiftet ud i persongalleriet de seneste år, lidt forenklet kan man sige, at det er den tidligere Renault junta, der er flyttet til de indisk ejede biler med de flotte britiske navne, og tilsat en sjat tidligere Honda, har det nye persongalleri nu tænkt offensive tanker.

Ikke overraskende skal både Jaguar og Land Rover sælger flere biler og erobre markedsandele, men seneste udspil er overtagelse af den tidligere forhandler, Britisk Motor Group, som har været forhandler med fire udsalgssteder, heraf de tre i Sverige.

Al styring flyttes nu til British Car Import i Kolding, ligesom den tidligere uddelegerede styring fra Nic. Christiansen gruppen er fortid.

Med en mere stømlinet organisation i tre lande, skal de nuværende 15 forhandlere for begge mærker fordelt i tre lande, forsøge at opfylde drømmene om at give BMW, Mercedes og de japanske 4-hjulstrækkere kamp til stregen, og et af de meget synlige tiltag, bliver et ny Jaguar og Land Rover center, som efter svensk forbillede skal stå klar til indvielse i Gladsaxe i 2019.

Samtidig arbejdes der på at finde nye forhandlere i alle tre lande, og med syv forhandlere i Sverige, seks i Norge og kun to i Danmark, er der god plads til fornyelse og måske forbedring.

Underligt nok leder man forgæves efter især en Land Rover forhandler nord for Stockholm. Trondhjem med fodboldklubben Rosenborg er det nordligste sted man finder en forhandler i Norge, og i Danmark er der kun to forhandlere. I København og Aarhus. Ikke engang det mest kendte Land Rover sted i Danmark, Glad i Kalundborg, er officiel forhandler, men det ændres måske i den kommende struktur, som både nyder godt af lavere danske bilafgifter, mere aggressive leasingpriser og større synlighed med flere forhandlere og servicepunkter.

I årets første 11 måneder er der sat nummerplader på 317 Jaguar, mens Land Rover har sendt 169 nye biler på de danske veje. Af det sidste tal er de 22 registreret som varebiler, og det er lidt overraskende, at Land Rover ikke sælger flere biler som ombyggede varebiler.

Pin It on Pinterest