Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

4. March '18 09:22 by Jørli Petersen

Jaguar til stikkontakten

Jaguar I-Pace, mærkets første rene el-bil og en åbenlys konkurrent til Tesla, men Jaguar får i den kommende tid en lang række konkurrenter.

Jaguar viser mærkets første rene el-bil nogensinde. Den officielle præsentation fandt sted i Oslo og Graz, og Oslo er selvfølgelig udvalgt med særlig omhu, for det er her Jaguar kan sælge en pæn håndfuld biler.

Hvad vejer sådan en el-Jaguar? Vi ved det ikke, men gætter på 2400 kg køreklar vægt.

Jaguar I-Pace hører til i toppen af dagens el-program, det er den type luksusbil, som tidligere har fået danske politikere op i det røde felt af irritation, og I-Pace er en direkte konkurrent til Tesla, og hvis vi kaster et kort blik på bilens konstruktion, kan den godt være en bil med højere kvalitet, for når man skal sende 400 HK og en masse rå trækkraft til de trækkende hjul, er det med at have gjort sit hjemmearbejde ordentligt.

Den første elektriske Jaguar koster i runde tal 740.000 danske kroner, incl. egen ladestation med installation fra Clever, og bilen kan allerede nu bestilles hos den danske forhandler, og alle former for leasing ligger klar på sælgerens skrivebord.

En anden vigtig oplysning er bilens rækkevidde på fuld opladning. Alt efter målemetode oplyser Jaguar 540 og 480 km, og såkaldt lynladning til 80 procent tager 40 minutter, – igen efter Jaguars oplysninger, og netop ladetider, tider for lynladning og rækkevidder er fremtidens slagmark for el-biler, for Jaguar I-Pace får bunkevis af konkurrenter i løbet af meget kort tid.

Jaguar har imidlertid fordel af at være helt fremme i feltet. Man er ved at tilkæmpe sig en position som den luksusbil i el-bil segmentet, der skal slås, lige nu er Jaguar meget alene på markedet, især fordi Tesla har problemer med at levere biler, så hvis Jaguars nyhed er god nok, kan den også få pæne salgstal.

Meget mere om Jaguars første el-bil

Pin It on Pinterest