Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

5. October '17 20:01 by Jørli Petersen

Jaguar vil tredoble

Jaguars nye lille SUV E-Pace, kan blive den mest solgte Jaguar i Danmark nogensinde. Priserne starter ved 414.000 kr, og Jaguar er ved at lægge sidste hånd på skarpe leasingpriser.

Det er den tidligere danske Renault-bande, der skal sætte skub i salget af både Jaguar og Land Rover i hele Skandinavien. Salget skal tredobles inden år 2020, og som hjælp til det ambitiøst mål får den danske enhed en række nye modeller, ligesom man skal have ansat en række nye forhandlere.

Før den 3. oktober kunne man måske sige, at en tredobling af salget især skulle finde sted uden for Danmarks grænser, med den primære indsats i Sverige, hvor man kun har hørt om bilafgifter fra andre landes gyserhistorier, men med lavere afgifter i Danmark, kan det forstærkede danske bilmarked bidrage til det ambitiøse mål, som selvfølgelig også kræver flere nye forhandlere rundt om i Danmark.

Danmark er det land i Scandinavien, hvor der sælges færrest Jaguar og Land Rover, dog med den lille krølle, at i Danmark sælges der flere Jaguar end Land Rover, hvilket kan hænge sammen med forskel i landenes størrelse, type af vejnet, geografi og selvfølgelig klima, men uanset hvordan man vender og drejer tallene, er ingen af de to mærker topsælgere.

I 2016 blev der solgt 371 Jaguar i Danmark, og det er især Jaguar F-Pace, der henter opmærksomhed, men flere nye modeller er enten introduceret eller meget tæt på salgsstart. I foråret blev ny Land Rover Discovery introduceret, Range Rover Velar er netop meldt klar hos forhandlerne, og i løbet af kort tid kommer den nye lille Jaguar SUV E-Pace til salg i alle tre lande, og den danske pris er allerede klar – 414.000 kr. I Norge vil interessen især samle sig om den nye i-Pace, mens den kommende stationcar XF-Sportbrake er mere til det danske marked.

Jaguar har som mærkets konkurrenter haft glæde af de lavere afgifter. Populære Jaguar XE er faldet til en startpris på 449.000 kr, men det samme gælder for konkurrenterne, der først og fremmest kommer fra Tyskland, ligesom kineserne har en enkelt konkurrent til de nu to indiske bilmærker.

Henrik Bang er manden der skal få de nye salgsmål på plads, Henrik Bang viste i sin tid som Renault-chef, at han ikke er bange for at bruge alle virkemidler for at få gang i et bilsalg, og med Michael Lund (tidligere Honda) som dansk landechef og håndgangne mænd fra det tidligere Renault DK, er der lagt i kakkelovnen til de mere traditionsbundne tyske bilmærker, som sidder solidt på leasingmarkedet til danske virksomhedsledere.

Det er den tidligere danske Renault top, der skal sætte fut i salget af både Jaguar og Land Rover i hele Skandinavien. Salget skal tredobles inden 2020, og lavere danske afgifter er sød musik i ørerne på den nye Jaguar-direktør Henrik Bang, som snart kan udvide modelprogrammet med denne Jaguar XF Sportbrake.

Selskabet bag Land Rover og Jaguar hedder British Car Import, og står for import og salg i Danmark, Norge og Sverige. Navnet vækker minder om britiske bilers storhedstid, hvor den danske importør hed DOMI, Dansk Oversøisk Motor Import, men DOMI eksisterer ikke mere, og både Land Rover og Jaguar er heller ikke længere engelske, men indiske biler.

Pin It on Pinterest