Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

13. January 19:14 by Jørli Petersen

Jeep som vinder

Alt pegede i retning af VW ID.Buzz som Car of the Year, men Jeep snød dem alle. Her ved overrækkelse af beviset på den første europæiske titel til Jeep. Danske Søren Rasmussen overrækker trofæet til Jeep.

Man kunne have vundet en god del penge, hvis man havde spillet på Jeep Avenger som Car of the Year 2023, men den fuldt europæiske Jeep viste begge baghjul til alle konkurrenterne, hvor de fleste havde udpeget VW ID. Buzz som den helt store favorit.

Med 328 point til den europæiske Jeep, var der rigelig afstand til nummer to, mens placeringerne som nummer to, tre og fire, var mere tæt. ID. Buzz, Nissan Ariya og Kia Niro udkæmpede deres eget opgør om de efterfølgende placeringer, som hurtigt går i glemmebogen, mens de tre sidste, Renault Austral, Peugeot 408 og Toyota bZ4X allerede er glemt som de sidste tre i årets afstemning.

Tre af de syv biler deltog ikke i den danske dyst om at blive Årets Bil i Danmark.

Vinderen fra Jeep er endnu ikke kommet til Danmark, det samme gælder Renault Austral og Peugeot 408, disse tre biler ventes alle på det danske marked i foråret, første nyhed af disse tre bliver Peugeot 408, og fælles for de tre kommende nyheder vil være, at de får endnu en chance, når den næste gang Årets Bil i Danmark skal udkæmpes til efteråret.

Det endte med en ganske sikker gevinst til Jeep.

Når vi har kaldt Jeep Avenger for den europæiske Jeep, er det fordi bilen er meget mere europæiske end den er Jeep og dermed amerikansk. Avenger kommer kun som ren el-bil til Danmark, bilen er udstyret med samme teknik som vi kender fra andre el-biler fra Stellantis koncernen, det er den nye pakke med 156 hestes el-motor og batteri efter behov, bilen deler platform med Opel Mokka og Peugeot 2008, og størrelsen er den samme.

Top tre på listen over Car of the Year er el-biler på det danske marked. Kia Niro, Renault Austral og Peugeot 408 får i flere varianter.

Car of the Year 2023

1 Jeep Avenger 328
2 VW ID. Buzz 241
3 Nissan Ariya 211
4 Kia Niro 200
5 Renault Austral 163
6 Peugeot 408 149
7 Subaru Solterra/Toyota bZ4X 133

Jeep Avenger kommer kun til Danmark som ren el-bil. Avenger er på størrelse med, og deler teknik med Opel Mokka og Peugeot 2008.

Pin It on Pinterest