Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

27. September '22 17:26 by Jørli Petersen

Jyllands største

 

 

24 nye hurtige ladestandere er indviet ved motorvejen i Fredericia. Kør efter Cirkle K, Rema 1000 og Uno-X, så finder du Tesla, og er du heldig, og har den helt rigtige ellert, kan du lade med hastigheder op til 250 kW, hvis der ellers er lukket op for ladestrøm, men hvad sker der med disse anlæg, når fru Jensen skal sidde i mørke og vente på hjemmehjælpen. 24 ladestandere der hver kan trække 250 kW, er en betydelig strømforbruger.

Midt i en krisetid har Tesla indviet et helt nyt ladeanlæg i Fredericia. Ifølge Tesla er det det største ladeanlæg i Jylland med 24 ladestandere af nyeste generation.

Det nye anlæg, der ligger ved med let adgang til og fra motorvejsnettet, er af den nye type, som Tesla kalder V3 Superchargers, der kan lade el-biler med op til 250 kW, hvis der ellers er sovs og kartofler nok i ledningerne.

Det nye anlæg er ikke den eneste Tesla ladestation omkring Lillebælt. Tesla har også ladeanlæg i Middelfart, og lidt længere væk er det et anlæg ved Kolding Storcenter, og som noget nyt, tilbyder Tesla nu andre biler end kun Tesla, at lade på et af de i alt 15 anlæg, som Tesla nu har spredt ud over Danmark.

Teslas åbning for andre end kun Tesla ejere kan være et modsvar til andre udbydere af opladning, som også oversvømmes med Tesla, og forklaringen på det kan være placering af ladestation i forhold til ejernes geografiske placering, – og det kan selvfølgelig hænge sammen med pris.

Fakta er det imidlertid, at man finder Tesla på alle typer ladestandere, men nu bliver det også omvendt, og på den måde tager Tesla kampen op med de mange konkurrenter.

Det der ikke er til at bortforklare er, at netop Teslas ladeanlæg fungerer til en karakter med kryds og slange. Det siger vi efter endnu en oplevelse med en el-bil, hvor der pludselig gik kludder i den Clever stander vi hang fast i. Vi måtte ind bag beklædningen i bagagerummet for at hive i nødudløseren, før vi kunne køre videre med halvt opladet bil, og den type oplevelser har vi aldrig oplevet hos Tesla. Her sætter man ladestik i bilen, og så klarer bilens software resten.

Indledningsvis kaldte vi den nye type ladeanlæg fra Tesla for V3 Superchargers. Ældre modeller af typen S og X kan ikke uden videre benytte disse anlæg, men de kan få en let opgradering, for det Tesla kalder et beskedent beløb, så her tænder vi de røde lamper, for alt hos Tesla er kostbart, men når eller hvis man får en opgradering på den ældre model S, vil de nye V3 Superchargers automatisk dukke op på bilens oversigt over Tesla ladestationer.

Noget helt andet er timing for indvielse af et nye ladeanlæg.

I en tid med varsler om mere eller mindre kontrollerede nedlukninger af elforsyning til både virksomheder og fru Jensens private bageovn, kan man godt synes, det er dårlig timing, men det vidste Tesla naturligvis ikke, da man startede projektet.

Spørgsmålet er trods alt: Når der skal lukkes og begrænses. Hvad sker der så med de store og meget energikrævende ladeanlæg. Vil de blive afbrudt? Vil de blive begrænset?

Vil det blive således, at de mange ladebokse spredt over hele landet og de mange ladestationer, kun vil være åbent for opladning af el-biler på de tidspunkter af døgnet, hvor belastning af elnettet er mindst.

Er der såkaldt grønne politikere, som i det hele taget tør sige noget sådant i en tid med begrænsninger og valgkamp.

Pin It on Pinterest